Lenovo: Разнообразието и приобщаването в технологиите свързва всички нас

По време на Women's Forum Global Meeting 2018 в Париж Lenovo представи своя Доклад за разнообразието и приобщаването.

Компанията споделя своя подход, програми и резултати. И което е най-важно, показва хората, работещи по създаването на следващото поколение от технологии, които трябва да отговорят на призива за по-голямо разнообразие и повече включеност, докато светът става все по-глобализиран и все по-разнообразен.

Ето и част от доклада на Lenovo:

Преди разнообразието да се превърне в хитова дума в индустрията, ние осъзнахме силата му да подобрява нашите продукти, да въвеждаме иновации по-бързо и да се отличаваме от конкурентите си. Така пораснахме. Това ни помага да интегрираме различни (корпоративни и международни) култури: бизнеса на IBM с персонални компютри, Medion в Германия, Motorola, бизнеса на IBM с Х86 сървъри, както и NEC и Fujitsu в Япония.

За една технологична компания разнообразието е част от почти всичко, което правим: ние сме представени в над 60 държави; ние работим с най-различни доставчици; ние се отплащаме по различен начин на местните общности, където живеят и работят нашите служители; а на нашите продукти разчитат клиенти в над 160 държави.

На фона на засилващото се внимание към темата за разнообразието се появиха изследвания, които установиха една липсваща съставна част: приобщаването. Двете заедно с разнообразието вървят ръка за ръка. Всъщност всички ние наистина се нуждаем и от двете. Когато е налице приобщаване, има и по-добри възможности за оползотворяване на разнообразието и свързване на хората по нови и различни начини.

В първия си D&I Report (Доклад за разнообразието и приобщаването) ние споделяме нашия подход, нашите програми и нашите резултати. И което е най-важно, показваме нашите хората – хората, работещи по създаването на следващото поколение от технологии, които трябва да отговорят на призива за по-голямо разнообразие и повече включеност, докато светът става все по-глобализиран и все по-разнообразен.

Инвестираме в нашите служители

48% от участниците в Програмата за развитие на лидерство сред жените, са получили повишение
с 2,9% се е увеличил броят на високопоставените служители от африканско-американски и испански произход през първата година в Програмата за развитие на лидерство Mosaic

Вдъхваме сила на общностите чрез технологиите

50 000 устройства, осигурени на гимназиални студенти в неравностойно положение, чрез Lenovo Foundation 
5,3 милиона долара – сума, дарена на общности по целия свят за една година

Възможности за кариера за жени и членове на малцинствени общности

35% от нашите служители са жени
300 стажантски позиции по цял свят
18,2% високопоставени служители, които са жени
30% увеличение на дела на жените сред високопоставените служители за четири години
57% увеличение в броя на стажовете на годишна база
40% комбиниран среден дял на жените и слабопредставените раси/етнически групи в Accelerated Sales Rotational Program за наскоро завършили студенти в САЩ.

Lenovo е гражданин на света

54 000 служители в цял свят
служителите ни работят и живеят в 60 държави по цял свят
20 националности, представени в топ 100 на високопоставените служители
говорим на 100 различни езика

За Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) е компания от Fortune 500 на стойност $45 млрд. и визия да се превърне в глобалния лидер в Интелигентната трансформация с помощта на смарт устройства и инфраструктура, създаващи най-доброто преживяване за потребителя. Lenovo произвежда един от най-мащабните портфейли от свързани продукти в света, включително смартфони (Motorola), таблети, персонални компютри (Thinkpad, Yoga, Lenovo Legion) и работни станции, както и AR/VR устройства и смарт решения за дома и офиса. Решенията на Lenovo за центрове за данни от следващо поколение (ThinkSystem, ThinkAngle) създава капацитет и изчислителна мощност за връзките, които променят бизнеса и обществото. Lenovo работи, за да вдъхновява различното у всеки и да гради едно по-умно бъдеще, в което всички процъфтяват. Следвайте ни в LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram, Weibo или ни посетете на http://www.lenovo.com/

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара