Samsung Galaxy S10 ще използва ултразвуков сензор за пръстов отпечатък, вместо скенер за ириса на очите

Samsung работят усилено над следващия си флагман в пазара на смартфони, който трябва да отбележи подобаващо навършването на десет години от премиерата на първия Galaxy S. Дългоочaкваният модел ще бъде представен през февруари и ще се превърне в едно от първите устройствa в индустрията, което  е оборудвано със сензор за отпечатък, който е вграден в дисплея. Популярният типстър IceUniverse публикува интересни детайли свързвани с този ключов компонент на Samsung Galaxy S10. 

Според информацията Samsung са решили да се откажат от сензорите за ириса на очите, които разработват от години насам, а вместо това ще заложат на ултразвуков сензор за отпечатък в новия си смартфон. Въпросният модул предлага редица подобрения, спрямо оптичните сензори и ще бъде вграден директно в самия дисплей на Galaxy S10. Taка например ултразвуковия модул може да разпознава с 30% по-бързо отпечатъците на потребителите и ще покрие цялата площ на екрана, предаде SlashGear.


Инженерите на корейският производител провеждат усилено тестове с нова технология за производство на AMOLED дисплеи. Очаква се тази иновация също да намери място в предстоящия смартфон и ще е оптимизирана за новото поколение ултразвукови сензори за отпечатък. Тези две характеристики ще намерят място поне в една от двете версии на Galaxy S10. Интеграцията на този модул ще замести всички подобни сензори и ще превърне биометричните технологии в едно от водещите предимства на смартфона.

Източник: digital.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара