Канал Da Vinci отбелязва 500 години вдъхновение с Леонардо да Винчи на 2-ри май

Скулптор, художник, учен, изобретател, инженер, геолог, ботаник, музикант, архитект, математик, анатом, картограф, астроном…! Има ли нещо, което Леонардо да Винчи да не е можел да прави!?! Изминали са 500 години, откакто този ренесансов човек е живял на Земята, но неговият гений е безсмъртен.
Канал Da Vinci отбелязва 500 години вдъхновение с Леонардо да Винчи със специална програмна селекция на 2-ри май от 20:30 ч.
Гледайте “Абсолютно гениално с Дик и Дом“ в 20.30 ч., за да научите как Леонардо е накарал своя робот-рицар да се движи. Дик и Дом разкриват гения на художника и изобретател Леонардо да Винчи и са вдъхновени да измислят своя гениална идея, като възраждат едно от най-смелите му изобретения - ще има танк, средновековна войска… и други любопитни неща.
Не пропускайте “Ужасна история“ в 21.00 ч., за да разберете защо Мона Лиза невинаги се е усмихвала.


Надникнете във “Велики мечтатели“, за да откриете вдъхновението зад някои от най-великите изобретения на Леонардо. Това предаване ще отведе зрителите на пътуване през Ренесанса – от времето на Леонардо Да Винчи към корените на науката и изкуството. В специалния епизод „Леонардо. В търсене на истината“ ще видите как геният скицира първия прототип на хеликоптер, рисува най-тайнствената картина и илюстрира човешката анатомия.
Работата на Леонардо обхваща толкова много области от съвременния живот, че е почти невъзможно да си представим как би изглеждал нашият свят без неговото влияние. Гледайте специалното честване 500 години вдъхновение с Леонардо да Винчи по канал Da Vinci на 2-ри май от 20:30 ч.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара