Ексцентричният председател на британския парламент „Mr. Order“ – ексклузивно в bTV Репортерите

Тази неделя Илияна Димитрова показва Великобритания преди евровота през погледа на „Говорителя на дявола“
В неделната вечер международният редактор на bTV Илияна Димитрова и операторът Павел Баев ще разкрият какво се случва зад кулисите на готвещия се за „Евроизбори 2019“ Лондон и ще срещнат ексклузивно зрителите на bTV Репортерите с най-важната фигура в британския парламент – председателя му Джон Бъркоу, директно от двореца Уестминстър.
„Mr. Order“ или „Г-н Ред“, както е известен в целия свят, изключително рядко говори пред медии и дори екипите на BBC го преследват из британските улици, за да му зададат въпрос. Той обаче даде специално интервю за екипа на bTV. В неделя зрителите ще се убедят защо цветистата му реч го прави най-познатото лице в света в дебата за Брекзит, както и защо британските медии го наричат „Говорител на дявола“, най-големия защитник на демокрацията, но и този, който я нарушава.
„Ние ще участваме в изборите за Европарламент и, съвсем правилно, подготовката за това вече тече. Това, което ще се случи на тези избори, е напълно непредвидимо. Аз съм гражданин на Европейския съюз и ще имам евровот“, заяви Бъркоу за bTV. Пред камерата на bTV Репортерите той прогнозира, че е много вероятно Брекзит да бъде отложен и след новия краен срок – 31 октомври, а шансовете за постигане на споразумение в парламента са „50 на 50, но не би заложил къщата си на това“.
56-годишният Джон Бъркоу е председател на Камарата на общините в британския парламент от 2009г. Той е единственият в следвоенната история на Великобритания, който е избран и преизбиран общо четири пъти. За мишките в двореца Уестминстър, котката му, наречена „Ред“, страстта му по тениса, странните вратовръзки и желанието му да посети България – човекът, който слага ред в британския парламент – Джон Бъркоу, застава за пръв път пред българските зрители в bTV Репортерите на 12 май, веднага след централна емисия новини. 
Предаването, подготвено от Илияна Димитрова и Павел Баев, е част от журналистическата поредица на bTV Новините „Промяната Европа“, посветена на предстоящия евровот и предизвикателствата, пред които се изправят България и страните-членки на променящия се Европейски съюз. Проектът е израз на стремежа на редакцията с най-високо доверие в България да даде на зрителите на bTV всеобхватна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората и се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bg.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара