„Офис отвъд хоризонта“ в „Темата на NOVA“

Живот в движение и местене от място на място в стремеж за утоляване на жажда и глад описва номадите от преди векове. Във времена на напреднали технологии и безкрайни възможности, реалността предлага нов прочит на въпросното битие, за което някои хора днес само мечтаят – това на дигиталните номади. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Виктория Бояджиева разказва любопитните истории за живота на част от тях, намиращи се в различни точки на света – от Филипините през Южна Корея до Банско. 
Дигиталните номади обикновено са IT специалисти, блогъри, предприемачи, геймъри, маркетинг специалисти, медийни анализатори, но най-вече авантюристи. Освен от модерните им професии, те са обединени и от други ключови качества – находчивост и креативност. За тях номадството е начин за набавяне на така желания адреналин, който може да обърка много планове, но именно неизвестността го прави незаменим.  
Домът е основна ценност за повечето от нас. Същото е и за номадите с разликата, че домът за тях има по-абстрактно значение. Когато те се изморят, не спират, а тръгват. Отмората за тях е ново начало, а домът усещане. А единственото, от което имат нужда са големи приключения и добра интернет връзка.
Гледайте „Офис отвъд хоризонта“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 7 юни, веднага след централната емисия новини.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара