Христо Иванов за речта на Борисов: Същият ченгеджийски номер като през 1990 г.

С тази реч той не прави рестарт, а участва в сценарий за циментиране на статуквото. Прилага същият ченгеджийски номер, който беше приложен на българската демокрация 1990 г.. Така коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обръщението на премиера Бойко Борисов от вчера, с което министър-председателят предложи свикване на Велико народно събрание, което да приеме промени в конституцията.

Според Христо Иванов една от целите е сблъсък между Обединените патриоти и ДПС и абсолютна подмяна на дневния ред. „Вместо промяна Борисов предлага подмяна. Точно по същия начин, по който това се случи 1990 г. Той в момента предаде младите хора, каза още Иванов.

По думите му България не се нуждае от изцяло нова Конституция. Относно промените в съдебната система Христо Иванов напомни, че е предложил същата реформа през 2015 г., като министър на правосъдието във втория кабинет на Борисов, но ГЕРБ са се отказали от собствената си политическа програма.

Протестът иска оставка и отговорност от главния прокурор. В тези промени няма гаранция, че на Иван Гешев ще му бъде прекратен мандатът. Фактът, че се посочва прекратяване на мандата на ВСС, но за Гешев не се казва, показва, че Борисов продължава да охранява бясното куче на Делян Пеевски - Гешев, коментира съпредседателят на „Демократична България“.

Неговата прогноза е, че протестите ще продължат, защото всички недоволни виждат опита за подмяна на дневния ред.

Следете всичко най-актуално от деня на страницата на tbcnovinite.com във Фейсбук.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара