Здравният министър: Няма да бъдат въвеждани отново КПП- та заради коронавируса

Като грозна лъжа нарече информацията за връщането на КПП и затварянето на градове заради коронавируса здравният министър Костадин Ангелов при посещението си на болницата в Кюстендил.  Той обяви, че няма притеснения в Кюстендилска област относно недостиг на легла в болниците. Министър Костадин Ангелов заяви, че затваряне на градове или въвеждане на КПП- та въобще не е обсъждано. Според него различни сайтове се опитват да се заиграват със страховете на хората и го правят целенасочено.

„Това е една грозна лъжа. Ние следим всички цифри. Те са общодостъпни. Вие ги виждате в информационния портал. Цифрите на Европейския център за контрол на заболяванията също са видими. Нашите решения са мотивирани на базата на общо достъпни данни. Нямаме никакво намерение, никога, никъде да затваряме никакви държави, никакви градове, никакви КПП-та“, заяви здравният министър.

В момента в отделението в кюстендилската болница лежат четирима болни, сред тях и един лекар от Спешният център в Кюстендил.

По отношение на обезпечеността в тази болница, в момента има 46 свободни легла на територията на така нареченото пулмологично отделение. То е обезпечено със специалисти. Посетих и Спешния център, където е и централата за цялата област, колегите са обезпечени с лични предпазни средства на двете места, както и с дезинфектанти, няма недостиг на лекари“, допълни Костадин Ангелов.

Министърът обяви, че в момента кюстендилската болница няма нужда от нищо, но ако нещо се наложи, държавата има достатъчно запаси от лични предпазни средства, дезинфектанти или консумативи.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара