Навални е отровен, обявиха германските лекари

Германската болница Charité, където се лекува руският опозиционен лидер Алексей Навален съобщи, че резултатите от изследването му показват, че той е отровен.

В официалния доклад на германските лекари се казва, че "резултатите от клиничен преглед показват интоксикация с вещество от група активни вещества, наречени" инхибитори на холинестеразата ".

"Точният състав на веществото все още не е известен. Започва по-нататъшен широк анализ. Ефектът на токсина, тоест инхибирането на ацетилхолинестеразата в организма, е многократно доказан в независими лаборатории", посочват германските лекари.

От Charite също добавят, че "пациентът остава в интензивно лечение и все още е в индуцирана кома." "Състоянието му остава сериозно, но в момента няма непосредствена заплаха за живота му", се казва в съобщение на болницата.

Все още няма прогнози за състоянието на опозиционера, заяви неговият прессекретар Кира Ярмыш.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара