Доган пожела успех на протестиращите пред лятната му резиденция

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предприе интересен ход по време на протеста пред лятната му резиденция в парк "Росенец". Той се срещна за кратко с протестиращи, които се бяха събрали на плажа до имота. Десетки хора се включиха в демонстрацията, наречена "Dogan Saray Beach Festival", която е част от протести в цялата страна.

Докато изграждаха грамада с камъните, които покриваха плажа, протестиращите установиха, че Доган стои на оградата на резиденцията си и ги наблюдава. Един от тях се приближи до оградата, за да поговори с него, като през това време активисти снимаха с телефоните си какво се случва. Видимо около Доган нямаше охранители, но и самата обстановка не изискваше такива, тъй като целият разговор, макар и кратък, протече спокойно и не се стигна до ексцесии.

"Имам една молба - в следващия парламент да има бъдеще за България, да има шанс да живеем тук, да се връщат българите от чужбина, да не напускаме родината си", обърна се един от протестиращите към Доган. "От хилядолетия живеем в тези земи заедно - българи, турци, цигани, евреи, арменци. И сега ще го направим, но да имаме една по-добра възможност за реализация, за духовно развитие", продължи той.

Тук се намеси жена, която заяви, че "може да се започне със спазването на законите". След нейния призив Доган отговори "Добре, желая Ви успех" и се опита да си тръгне, но беше спрян от същата жена.

"Нали вие разпределяте баницата? Разпределяйте я точно, и ние искаме да живеем", каза още тя, след което мъжки глас призова Доган "да свали Бойко и Гешев", явно визирайки основните искания на протестите за оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. И този път отговорът на Доган беше кратък и лаконичен - "да, добре".

В крайна сметка той се прибра в имението си, а протестиращите се отдалечиха от оградата с викове "оставка".

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара