А1 ще предлага новите модели iPad и iPad Air


Дългоочакваното събитие на Apple не разочарова и тази година, и произведе важни новини за любителите на високите технологии. За пръв път на фокус бяха не нови модели на iPhone, a iPad и iPad Air, както и смарт часовници от производителя. Само ден по-късно А1 обяви, че ще предлага иконичните таблети в България.

Най-съществената еволюция за новия iPad  е включването на мощния процесор A12 Bionic, който задвижва и iPhone-устройствата от серията 11. Това е своеобразна гаранция, че устройството ще се справя с изискванията на модерните приложения, както и с новите обновявания на софтуера. Дисплеят на тазгодишния модел е в размер от 10.2-инча, което е повече от достатъчно за страхотно визуално изживяване.

На ниво операционна система iPad идва с iPadOS 14, която може да се похвали с обновен интерфейс, включително практични странични ленти за бърз достъп до снимки, файлове и др. Тази платформа поддържа и Apple Pencil, който бързо се превръща в незаменим помощник за различни хора – от творци до ученици и студенти.

Новият iPad изпъква и с изключителното си отношение към околната среда. Самият корпус на iPad е създаден от рециклиран алуминий, а всички останали материали са подбрани така, че да оказват минимално въздействие върху околната среда. С това oт Аpple показват, че притежаването на такъв модел устройство е не просто въпрос на удобство, но и заявка на нов дигитален начин на живот.

Сериозни изменения претърпява и iPadAir. Таблетът получава по-голям 10.9-инчов дисплей Liquid Retina, подобрени говорители, камери и обновен дизайн, с който силно наподобява iPad Pro. С него в България за пръв път ще дойде и най-мощният процесор, слаган някога в таблет - А14 Bionic. Произведен с 5-нанометрова технология, той може лесно да се справя с редакция на 4K видео, 3D видеоигри и мултитаскинг. Производителността на този процесор, спрямо предишния модел на iPad Air, е увеличена с 40%.

iPad Air ще използва и USB-C, като поддържа и WiFi 6. Таблетът също ще работи с iPadOS 14 и ще е съвместим с новия модел на Apple Pencil. И iPad Air следва философията за екологични устройства, която е част от целта на компанията да бъде въглеродно неутрална до 2030 г.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара