Животът на 18-тия президент на САЩ, нови разследвания за НЛО и необясними загадки по History през октомври


Представяме ви акцентитe и премиерите през октомври 2020 по History SD & HD.

Грант

От 30-и октомври до 1-ви ноември, 22.00 ч.


Продуцираният от Леонардо ди Каприо минисериал „Грант“ разказва забележителната типично американска история за човек със скромен произход, който преодолява множество изпитания, издига се до най-високите етажи на властта и спасява американската нация не един, а два пъти. Разказът за живота Юлисис С. Грант, американски генерал и осемнадесети президент на САЩ, е един от най-невероятните в американската история. В момента на смъртта си Юлисис С. Грант е един от най-известните мъже в света.  Той стои в пантеона на американските герои редом с Джорж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн. Днес, обаче, Юлисъс С. Грант е до голяма степен забравен, а законното му наследство е обвито с мъгла от митове, слухове и неистини. С безупречно съчетаване на драматични сцени, експертни коментари и майсторски усъвършенствани архивни кадри, този минисериал от три части показва наследството на невероятния герой, предвождал нацията по време на най-големите ѝ изпитания – Гражданската война и Реконструкцията.

Неидентифициран: Американското разследване на НЛО

Сезон 2

От 13-ти октомври, всеки вторник, 23.00 ч.


Всичко, което знаем за НЛО, се променя. Бившата звезда от „Блинк 182“ Том Делондж се завръща по HISTORY с нов сезон на сериала на „Неидентифициран: Американското разследване на НЛО“. Всеки от епизодите описва по един конкретен случай, свързан със съвременно наблюдение на неидентифицирани летящи обекти, следвайки екипа от разследващи, който включва бившия служител на военното разузнаване и специален отговорен агент Луис Елизондо и бившия заместник-секретар на отбраната и разузнаването Крис Мелън. Екипът продължава да разкрива какво знае американското правителство за тези странни летящи обекти, изслушва нови автентични свидетелства на военни и цивилни лица за видени от тях НЛО и споделя разкрития и информация за тези летателни апарати, за да представи веществени доказателства и да достигне до най-неоспоримата теза, изграждана някога, за съществуването и заплахата от НЛО.

Необяснимото с Уилям Шатнър

От 30-и септември, всяка сряда, 23.00 ч.

От продуцентите на „Извънземни от древността“ и „Проклятието на остров Оук“ очаквайте „Необяснимото“ с Уилям Шатнър – документален сериал, който изследва най-интересните, странни и необясними загадки. Водещ и изпълнителен продуцент на продукцията е носителят на наградите „Златен глобус“ и „Еми“ – актьорът Уилям Шатнър („Стар трек“, „Адвокатите от Бостън“). Всеки едночасов епизод съдържа убедителни мнения и теории на учени , историци и очевидци, всеки от които се опитва да хвърли светлина върху това как е възможно да се случи наглед невъзможното. От тайнствени конструкции (като Кораловият замък във Флорида) и така наречените “прокълнати” места (като “Белия град” в Хондурас) до странни същества и необичайни ритуали, „Необяснимото“ ще изследва обекти, които са озадачавали човечеството в продължение на векове.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара