Без блокади в София тази сутрин


Движението на пл. "Независимост" се осъществява нормално тази сутрин. Изградените палатки на протестиращите на площада са премахнати от пътното платно. На тротоара пред новата парламентарна сграда остават само палатките на "Системата ни убива".

Снощи протестиращите заявиха, че до 15 септември, в знак на добра воля, няма да възстановяват блокадите на ключови кръстовища в центъра на София. След това обаче те отново опънаха палатките си в района и се заканиха да останат там. Тази нощ обаче блокадата е премахната, съобщи БНТ.

В петък за поредна вечер протестиращите се събраха на площад "Независимост", за да поискат оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и провеждането на предсрочни честни парламентарни избори. Протестът премина под надслов "Нас не ни е страх".

Символът на протеста вчера бяха играчки. Причината - проверки във верига за детски стоки, след като шефът ѝ критикува полицейските действия на протеста. Данъчни и полиция влязоха в офисите на "Хиполенд", а в отговор, протестиращите раздаваха играчки на полицаите.

На 10 септември, от 8.00 ч., протестиращите обявиха, че ще бъде организирано "Велико народно въстание 2", подобно на това, което се проведе на 2 септември.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара