Отваряме вратата вкъщи чрез мобилно приложение


Нова технология позволява на потребителите да отварят входната си врата с помощта на мобилно приложение или дори чрез биометричен четец за пръстови отпечатъци. Тя е вградена в иновативната врата Next Elettra, която е разработена от европейската компания за входни блиндирани врати Dierre.

"Системата е много добър пример за това как иновативни технологични области като Интернет на нещата вече навлизат в домовете ни и се превръщат в реална част от живота ни. Резултатът е не само повече удобство за обитателите на жилища и офиси, а също така и по-висока степен на сигурност и контрол", посочва Станислав Дечев от българската фирма за блиндирани врати MyDoor.bg, която е вносител за България на умните врати.

Управление чрез мобилно приложение

Иновативната входна врата Next Elettra е снабдена с Bluetooth модул, а управлението ѝ може да се осъществява дистанционно чрез мобилното приложение My DOOR, достъпно във версии за операционните системи Android и iOS, което позволява на потребителите да командват блиндираната врата от разстояние.

Биометричен четец за пръстови отпечатъци

Вратата е снабдена и с биометричен четец за пръстови отпечатъци. Той позволява на нейния собственик да дава или да отказва достъп на други хора само с едно докосване с пръст. По този начин той разполага с постоянен достъп до дома си, без да се налага да носи каквито и да е устройства или ключове в себе си и без да рискува да остане навън, ако ги изгуби. Освен това може да предостави достъп на свои близки и роднини, на които има доверие.

Вграден алармен индикатор

Чрез мобилното приложение MY DOOR състоянието на вратата може да се следи в реално време - дали е заключена или отворена, както и дали се извършва опит за неоторизиран достъп. При опит за взлом, вграденият алармен индикатор изпраща информация директно на мобилния телефон на собственика.

Дистанционно Key-fob устройство

Другият начин за управление на вратата е чрез дистанционното устройство Key-fob. Чрез него тя може да бъде отключена или заключена лесно и удобно - с натискането на един единствен бутон.

Мощна акумулаторна батерия

За случаите, когато в жилището няма ток, Next Elettra е снабдена с акумулаторна батерия, която може да издържи в продължение на цял месец. А ако се изтощи, в бравата е вграден секретен патрон D-Up, който позволява управлението на вратата и чрез механичен ключ.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара