Драматични обрати в сезон 6 на „Пази се от живите мъртви“ и отличавани с награди филми по AMC през ноември


Представяме ви акцентитe и премиерите през ноември 2020 по канал AMC.

Пази се от живите мъртви

Сезон 6

Продължава всеки понеделник в 23.00 ч.

Последен епизод – 23-ти ноември, 23.00 ч.

В ролите:  Лени Джеймс, Алиша Дебнъм-Кери, Колман Доминго, Даней Гарсия, Карън Дейвид, Джена Елфман и Рубен Блейдс.


Сезон 6 на "Пази се от живите мъртви" следва драматичните събития от сезон 5 и ще бъде посветен на семейството и на усилията на героите да запазят своята общност. 

Фокусът на сезон 6 ще се премести върху главните герои чрез подход, при който структурата на разказа ще носи усещането за отделни кратки истории през първата половина на сезона. Тези истории ще бъдат показани от гледната точка на всеки отделен герой. Алиша, Ал, Дуайт, Джон Дори, Джун, Странд и останалите – в сезон 6 на "Пази се от живите мъртви" всички те ще получат своите минифилми. Разбира се, ще има и по-обширна обединяваща история, но нейната структура ще бъде различна от предишните. И през цялата  първа половина на сезона ще преминава големият въпрос - кой ще оцелее в тези трудни времена?

Изпълнителни продуценти на сезон 6 на „Пази се от живите мъртви“ са Скот М. Гимпъл, шоурънърите Андрю Чемблис и Иън Голдбърг, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Грег Никотеро и Дейвид Алпърт. Сериалът е продуциран от AMC Studios.

Филм на седмицата 

Всяка петъчна вечер


През ноември AMC продължава да представя номинирани и отличавани с награди филми в тематичния си цикъл „Филм на седмицата“ – всяка петъчна вечер.  

Филмът на Кевин Костнър „Танцуващият с вълци“ (САЩ, 1990) гледайте на 6-ти ноември в 20.05 ч. Продукцията е със 7 награди и 5 номинации „Оскар“ 1991 г., 3 награди и 3 номинации „Златен глобус“ 1991 г., 9 номинации от Британската академия 1992 г. и много други отличия. Филмът е създаден по едноименния дебютен роман (1988 г.) на американския писател Майкъл Блейк, който е и сценарист на филма. Освен продуцент и режисьор Кевин Костнър е изпълнител и на главната роля, а сред останалите актьори са Мери Макдонъл, Грейм Грийн, Флойд Уестърман, Родни Грант, Майкъл Спиърс и Том Евърет.  

На 13-ти ноември в 21.10 ч. не пропускайте историческия филм на режисьора Майкъл Ман "Последният мохикан" (САЩ, 1992)  с Даниел Дей-Луис и Маделин Стоу. През 1993 г. филмът е отличен с „Оскар“ за звук, има номинация за „Златен глобус“ за музика, както и две награди (за операторско майсторство и за грим) и пет номинации от Британската академия. 

На 20-ти ноември в 21.00 ч. очаквайте филма на режисьора режисьор Гийермо дел Торо "Хелбой" (САЩ, 2004). Филмът е създаден по на американския автор и илюстратор Майк Мигнола и е с награда (за грим) и 3 номинации от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми 2005 г. Главната роля се изпълнява от Рон Пърлман, а в актьорския състав са Дъг Джоунс, Джон Хърт, Селма Блеър и Рупърт Еванс  

Военният екшън на Джери Брукхаймър и Ридли Скот „Блек Хоук“ (САЩ/ Великобритания, 2001) можете да гледате на 27-ми ноември в 20.40 ч.  Филмът е по книгата "Black Hawk Down: A Story of Modern War" (1999) на Марк Боудън и пресъздава забравен момент от военната история на САЩ - трагичния провал  на американска мисия в столицата на Сомалия през 1993 г. В изключителния актьорски състав са Джош Хартнет, Юън Макгрегър, Ерик Бана, Орландо Блум, Сам Шепърд, Том Харди и др. Продукцията е с 4 номинации за „Оскар“, включително за най-добър режисьор - Ридли Скот, номинация на Гилдията на американските режисьори – за най-добър режисьор – Ридли Скот, номинация на Гилдията на американските сценаристи – за най-добър сценарий на Кен Нолън, създаден по вече публикуван материал, номинации на Британската филмова академия – за операторско майсторство, монтаж, звук.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара