Юбилейното издание на Националния конкурс „Най-зелените компании в България“ отличи най-отговорните бизнеси


Голямата награда бе присъдена на „Кауфланд“ България, „Зелена личност 2020“ стана Никола Рахнев

Най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности бяха отличени за 10-ти път в престижните зелени награди, организирани от b2b Media. Професионално жури определи носителите на призовете в над 20 категории, сред които тази година фигурираха и новите „Зелена иновация в Ковид-19“, „Зелена инициатива в Ковид-19“ и „Иновация от рециклирани материали“. За втори път беше връчена и Голяма награда за цялостно представяне. Традиционно сред отличените бяха и журналисти, чиито материали са свързани с темите на конкурса, а наградата за „Зелена медия“ бе присъдена на bTV Media Group.

Специалното отличие за „Зелена личност” спечели Никола Рахнев, създателят на най-голямата доброволческа инициатива за засаждане на нови гори и дървета в България - „Гората.бг“. Наградата, която е признание за кампаниите, в които се включват над 200 хиляди доброволци и са засадени 903 хиляди дървета, е определена с онлайн гласуване и бе връчена от миналогодишния носител на приза - алпинистът Атанас Скатов. 

Жури:

Надя Маринова, главен редактор на b2b Mediа и основател на конкурса „Най-зелените компании в България”. 

Марина Стефанова, председател на Българска асоциация на КСО специалистите и консултант по програмата „Business for results” към УНИЦЕФ в България. 

Катя Димитрова, член на УС на Българската Асоциация на ПР Агенциите и съветник по комуникационните въпроси на Българо-Белгийския бизнес клуб у нас. 

Мила Миленова, собственик на комуникационна агенция „Интеримидж“ 

Инж. Иван Иванов, ръководител „Корпоративни комуникации“ в ОББ и председател на Сдружение „Българската асоциация по водите – БАВ” от 2012 до 2020 г. Към момента е председател на Управителния съвет на Български ВиК холдинг ЕАД и Фондация „Европейско сътрудничество за бенчмаркинг“. 

Петя Галинова, Marketing officer в „Advantage Austria“. 

Силвия Костова, началник управление „Корпоративни комуникации“ в Пощенска банка. Ивелина Василева, председател на парламентарната комисия по опазване на околната среда и водите и зам.-председател на комисията по европейски въпроси в Народното събрание. 

Илиана Павлова, Българска стопанска камара. 

Партньори на събитието:

„Загорка“ АД, „Ивел стил“, Българо-румънската търговска камара, Българската стопанска камара, Българското дружество за връзки с обществеността и Българската асоциация на ПР агенциите. Българската асоциация по водите, БАКСОС, Българската асоциация по рециклиране и Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти в България.


Медийни партньори: 

Manifesto.bg, Вестник „19 минути“, faкti.bg, AGRO TV, Espresso news, Агенция Крос, Ins Market, списание „Слава“, H2H Communications.

Основен партньор на конкурса: 

Пощенска банка. 

Всички отличени може да видите на сайта green.b2bmedia.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара