Исторически детективи и разбулване на древни мистерии по History2 през ноември


Представяме ви акцентитe и премиерите през ноември 2020 по канал HISTORY2.

Digging for the Truth

Сезон 3

От 5-и ноември, всеки четвъртък, 22:00


Този документален сериал обикаля света, за да изследва задълбочено древни мистерии, като изчезналия Кивот, изграждането на пирамидите в Египет и дългото търсене на Свещения граал. Независимо дали проучва древни тунели, прекосява ледените води на езерото Титикака, или изкачва върховете на Алпите, експертът по проучване и оцеляване Джош Бърнстейн увлича зрителите в едно заплетено търсене, за да разбули някои от най-големите загадки в света. Водещият задава въпроси на изследователите и често се поставя в ситуации, преживени преди това от хора по време на въпросния исторически период. В края на всеки епизод той излага хипотеза какво действително се е случило в исторически план във връзка с темата на епизода.

Museum Men

От 30-и ноември, всеки понеделник, 22:00


„Creative Arts“ е компания, специализирана в правенето на исторически точни експонати за музеи, изложения и градове. Ако един музей се нуждае от точно копие на Овалния кабинет например или на известното стълбище от Титаник, „Creative Arts“ е компанията, на която трябва да се обади. Но екипът на тази компания не е съставен просто от талантливи майстори. Те са исторически детективи, които работят усилено, за да могат да направят всеки детайл от историческия експонат напълно точен. Някои от експонатите, които те ще представят, са генерал Джордж Вашингтон, пресичащ Делауеър, реплика на катастрофата на дирижабъла „Хинденбург“ и гробницата на Клеопатра.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара