Представиха книгата „Illusio Magna“, екранизирана във филма „Пепел върху слънцето“


Вчера в Националната библиотека се състоя премиерата на второто издание на книгата на проф. Златимир Коларов – „Illusio Magna“. Романът служи за основа на новия български филм „Пепел върху слънцето“, който излиза по кината на 30 октомври. Историята разказва за д-р Стефан Стефанов, а главната роля във филма е поверена на Юлиан Вергов.

Представянето на книгата се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки като местата за гостите бяха на достатъчно разстояние, а присъстващите носеха маски. Специално участие на събитието направиха Атанас Пенев и Славчо Николов от група Б.Т.Р., които поздравиха присъстващите с акустично изпълнение на песента „Равносметка“ – официален саундтрак към филма.

Откъси от книгата прочетоха авторът проф. Златимир Коларов и актрисата Силвия Петкова, която изпълнява ролята на журналистката Антония в „Пепел върху слънцето“. По време на представянето тя спомена, че преди снимките са ѝ забранили да чете романа, за да се фокусира само върху сценария, но авторът я поздрави, че е била истинско олицетворение на това, което той си е представял, когато е писал книгата.

Второто издание на „Illusio Magna” е вече достъпно в търговската мрежа, а може да бъде закупено и онлайн. Авторите признават, че макар да са близки, филмът и книгата имат съществени разлики и има с какво да изненадат зрителите и читателите. Гала премиерата на „Пепел върху слънцето“ предстои след седмица, а скоро се очакват и дати за посещения на екипа и актьорите в киносалоните из страната.

Можете да последвате "Пепел върху слунцето" във Facebook, а новият трейлър на заглавието е вече онлайн.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара