Investor.bg с ексклузивен коментар за България от Оливер Вархеи - член на ЕК, отговарящ за съседството и разширяването


Investor.bg е единствената българска медия, която получи достъп до ексклузивния коментар на еврокомисаря по съседството и разширяване на Европейския съюз Оливер Вархеи. Той беше публикуван днес в по една водеща медия във всяка страна членка на ЕС. За България медията, която получи ексклузивното право да публикува коментара, беше именно икономическият и финансов сайт от портфолиото на Investor Media Group  Investor.bg.

В материала става ясно, че в икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани, който Европейската комисия е представила миналата седмица, се предвижда да се мобилизират до 9 млрд. евро за водещи инвестиционни инициативи в областта на транспорта, енергетиката, екологичния и цифровия преход, за да се създадат дългосрочен растеж и работни места.

Според еврокомисарят Западните Балкани трябва да са по-добре свързани, било то с автомобилен или железопътен транспорт между столиците или с Европейския съюз или чрез свръхвисокоскоростен широколентов интернет. „Твърдо вярвам, че това ще спомогне за създаването на стабилни пазарни икономики чрез силно и пряко стимулиране на търговията и инвестициите“, казва още той.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара