Хоби-готвачите в MasterChef пренасят баницата в 2020г. Chef Михалчев предава знания от прабаба си, Chef Роу води женски master-клас


Chef Михалчев предава знания от неговата прабаба, Chef Роу води женски master-клас 

Тази неделя в кухнята на MasterChef ще има историческа кутия, големи очаквания, интересни комбинации и страхотни резултати. Деветимата участници ще се натъкнат на истинска съкровищница от знания, ще трябва да покажат умения за работа в екип и модернистично мислене при претворяване на стари рецепти с „ново звучене“.  

В новия епизод на кулинарното шоу кутията на MasterChef ще отведе участниците в миналото, когато във всеки дом е имало по един истински master chef, който записва всички свои рецепти на ръка, за да се предадат на идните поколения. Под капака на кутията хоби-готвачите няма да открият  продукти, а истинско съкровище. То ще бъде предадено под формата на рецепта, записана някога от прабабата на Chef Михалчев – Кина, за вита баница с дърпани кори. Задачата на претендентите за титлата в шоуто ще бъде, спазвайки рецептата да представят баницата по нов и модерен начин и да я пренесат в 2020г. 

„Старите рецепти са страхотна основа за съвременната кулинария“ – изтъква Chef Роу по време на изпълнението на задачата.  

Победителят от надпреварата ще получи седмичен имунитет и правото да отиде на master клас, воден от самата Chef Роу и възможността да приготви вегански бургер. В крайна сметка с тази не лека задача ще трябва да се справят три от участничките в шоуто. Кои са те, как се стигна до участието им в този специален master клас и какъв е резултатът от него, зрителите ще видят на 18 октомври от 20 часа по bTV.

Тази неделя участниците няма да избегнат и поредния стрес тест. В него, те ще трябва да работят по двойки и да приготвят ястие по свой избор. Условието е да бъдат вързани с гръб един към друг и на всеки 5 минути да разменят местата си. Кои ще са двойките ще определи носителят на имунитета за седмицата. Това ще доведе до създаването на доста интересни и леко комични двойки и ситуации, а резултатът за една от тях ще бъде директното отиване на елиминация. 

Резултатът от стрес теста ще накара Chef Михалчев да се обърне към една от двойките със следните думи – „Когато спорим със съпругата ми, аз понякога правя крачка назад. След време, когато стане ясно, че тя се е оказала права, разбирам, че е правилно да се правят компромиси за добро или лошо. Защото с жените винаги е за добро.“ 

В предаването „От 10 до 2 с Нейа“ по радио N-JOY в ежедневната кулинарна рубрика „Мастър Зона“, в която гостуват участници от настоящия и от предишни сезони на MasterChef. Там те споделят своите рецепти, готварски трикове и съвети при готвене. Сред темите са  застъпени и правилното усвояване на остатъчни продукти с цел намаляване на хранителните отпадъци.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара