PPF Group официално е собственик на bTV


От PPF Group съобщиха, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. Така групата вече притежава изцяло bTV Media Group.

Назначен е и нов главен изпълнителен директор на CME Bulgaria - Любош Йетмар. Той има повече от 20 години опит в радиото и телевизията. Йетмар ще е подчинен на миноритарния акционер в PPF Ладислав Бартоничек.

От PPF Group уточниха, че Йетмар няма да замени главния изпълнителен директор на bTV Флориан Скала, и с нетърпение очаква да работи с него. В случая Йетмар ще представлява CME.

„PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани“, бяха категорични от групата.

„bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители” каза Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Собственик на PPF Group е чехът Петр Келнер. Още миналата година името му беше спрягано като нов собственик на bTV, след неуспешния му опит да придобие Нова телевизия. КЗК не позволи сделката на Келнер за Нова, но разреши тя да стане собственост на Кирил Домусчиев.

CME, която вече е част от фонда на Келнер, притежава телевизии в още четири държави, освен България- Румъния, Чехия, Словакия и Словения. Петр Келнер е считан за най-богатият чех, а състоянието му се оценява на над 350 млрд. чешки крони. У нас той вече притежава „Теленор България“.

1 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Здравейте до този който пита какво ще замести




    Латино сериала хит Кой Кой е



    Пита в Теленовалес Новини





    Здравейте сигурно латино сериала хит




    Кой Кой е




    На негово място сигурно ще започне




    Повторение на бразилският хит сериал




    Сто години сьн




    След него сигурно повторение на италианският хит сериал




    Островьт на Пиетро





    След него сигурно корейският хит сериал




    Гоблин




    Моля ви се не изтривайте коментара ми




    Брагодаря ви




    Лека вечер

    ОтговорИзтриване
По-нова По-стара