20 години bTV Новините: Мария Цънцарова е "Репортер на годината"


Нюзрумът на bTV отличи и най-добрите оператор, монтажист, продуцент и кореспондент

Юбилейният 20-и рожден ден на bTV Новините не мина и без традиционните вътрешни награди в нюзрума с най-високо доверие у нас. В тежката за целия свят 2020 г. екипът избра за "Репортер на годината" Мария Цънцарова.

Преди броени дни зрителите видяха поредното доказателство, че Мария е безкомпромисен разследващ журналист – огромен обществен отзвук предизвика разследването ѝ за платформата „Хелп Карма“. 

Освен това тя е автор на поредицата "На 180 градуса" в предаването "120 минути". Носител е на редица отличия, сред които на фондация "Радостина Константинова", на фонд "Валя Крушкина", както и приза на НБУ "Журналист на годината" и признанието от СБЖ за най-добър "Млад журналист". Мария се доказа и като силен водещ на актуални предавания в ефира на bTV.

Най-добрият сред операторите за 2020, но далеч не за първа година, е Добромир Иванов, през чиито очи видяхме изборната драма в САЩ. Добромир е част от екипа на bTV от самото начало на телевизията, а през месец май тази година прекара повече от денонощие в защитен костюм, с маска, специален шлем и камера в ръце в COVID отделенията на Александровска болница. Резултатът – филмът „Дишай“, който прикова вниманието на зрителите в поредицата bTV Репортерите.

Зад всеки добър репортаж има един добър монтажист и Красимир Георгиев за втора поредна година е оценен най-високо от журналистите в нюзрума на bTV.

Продуцент на годината е Елица Димитрова, която е човекът зад кадър по време на някои от най-напрегнатите извънредни ефири през последните 12 месеца. Тя също печели приза не за първи път.

Кореспондентското отличие се поделя между Париж и Благоевград – Десислава Минчева и Ирина Жерева получиха най-много гласове от екипа на нюзрума.

Благодарим ви за доверието!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара