Десет деца от 6 града с награди от втория национален конкурс на bTV „Добрият пример“


Чрез свои рисунки деца до 13 години от цялата страна показаха вдъхновението си от интерактивния комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“

Повече от 1000 талантливи деца до 13-годишна възраст от различни точки на България взеха участие във второто издание на националния конкурс за детско творчество под мотото „Добрият пример“,  част от едноименния нов социален проект на bTV Media Group.

Приключенията на обичания от малки и големи талисман Зеленко и неговите приятели от интерактивния комикс „Зеленко и мисия „Добрият пример“ с автор водещата на bTV Станислава Цалова вдъхновиха малките художници да докажат, че творчеството и добрите дела могат да вървят ръка за ръка.

Имената на 10-те победители, които ще получат пакет специални награди, са:

Александра Стефанова – гр. Бургас

Виктория Атанасова – гр. Добрич

Димана Иванова – гр. Тутракан

Елена Карагьозова – гр. Обзор

Кристиана Чанева – гр. Бургас

Мария Магдалена Милкова – гр. Бургас

Мира Мишинева – гр. Бургас 

Пламена Иванова – гр. Габрово

Станислав Стефанов – гр. Добрич

Стефания Стефанова – гр. София

Техните пъстри и оригинални рисунки, заредени със силни послания, бяха разгледани и оценени от петчленното жури от изявени творци и доказани в своята област специалисти. Сред тях за втора поредна година са: първият български детски автор, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен носител на наградата „Бисерче вълшебно“ - Радостина Николова, създателката на сайта „Българска илюстрация“ - Милена Радева, която има над 150 илюстрирани книги в цял свят, и детският писател, популярен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки и много други - Иван Раденков. Неизменна част от журито са и Мария Пеева – главен редактор на любимия на хиляди български семейства сайт mamaninja.bg, както и Стаси Цалова. Те имаха нелеката задача да отличат най-открояващите се детски рисунки, които илюстрират добрите дела и малките действия в основата на голямата промяна.

Всички победители в националния конкурс ще бъдат отличени със специална грамота „Добрият пример“, както и с редица награди: плюшена играчка Зеленко Зеленков, ключодържател с лика на талисмана на инициативата, тениска, чаша „Добрият пример“, обемни стикери, както и възможността тяхната рисунка-победител да бъде сред публикуваните онлайн илюстрации, вдъхновени от комикса „Зеленко и мисия „Добрият пример“.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара