Джо Байдън е новият президент на САЩ


Джо Байдън е избран за президент на САЩ, съобщи Асошиейтед прес. Той набра 270 и спечели изборите. 

Джо Байдън побеждава в Пенсилвания и събира необходимите за победа на президентските избори 270 гласа в 538-членната Избирателна колегия, посочи Си Ен Ен.

Федералната изборна комисия на САЩ не е получила доказателства за фалшификации на изборите в страната, заяви за Си Ен Ен членът на ръководството на комисията Хелън Уайнтрауб.

"Имаше съвсем малък брой жалби за организацията на изборите, съвсем малко подкрепени с доказателства жалби", каза тя.

"Няма никакви доказателства за фалшификации на изборите. Няма доказателства за подаване на невалидни бюлетини. Към постъпилите жалби не са приложени доказателства за фалшификации", заяви Уайнтрауб.

Президентът Доналд Тръмп днес отново заяви, че е имало нарушения в Пенсилвания и в редица други щати.

"Десетки хиляди гласове са били незаконно приети след 20 ч. (след затварянето на избирателните секции) във вторник, променяйки резултатите в Пенсилвания и някои други щати, където има незначителни разлики" в броя на гласовете, написа Тръмп в Туитър.

Според Тръмп на резултатите е повлияло и това, че "в много щати, включително Пенсилвания" наблюдателите не са били допускани да следят броенето на гласовете. "Лоши неща са ставали в тези часове (когато не е имало наблюдатели). Блокирани са били вратите, прозорците са били покрити с картон, за да не могат наблюдателите да виждат помещенията, където се броят гласовете. Лоши неща са ставали там. Имало е значителни изменения", добави Тръмп, който заяви в друг туит, че той е спечелил изборите "с голям превес".

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара