„(Без)опасна зима“ в „Темата на NOVA“


След като през лятото проследи как Черноморието се приспособява към пандемията, журналистът Георги Георгиев и операторите Мария Балканска и Кирил Тасев отправят поглед към предизвикателствата на планината. Тази седмица в „Темата на NOVA” те се запътват към родните зимни курорти, за да разберат дали са готови да посрещнат туристите и какви мерки се взимат за максималната сигурност и комфорт на почиващите.  

Отговорът ще бъде потърсен на три различни локации – Боровец, Банско и Пампорово. Изминалите месеци на COVID-криза послужиха за пример и подготвиха отрасъла за една по-различна и самотна зима. Въпреки това остава оптимизмът, че не всичко е загубено. Туризмът се приспособи към ситуацията, търсейки и предлагайки най-добрите технологии и практики за дезинфекция от чужбина, които могат да гарантират здравето на посетителите по време на престоя им.  

Така безопасността се превърна в първи приоритет и в планината. Купуване на ски карти през мобилно приложение, за да не се създават опашки, честа дезинфекция на екипировка и спазване на дистанция при практикуването на ски спорта сред чист въздух, са само част от мерките, които осигуряват спокойствие на посетителите. Внимание се обръща и на най-малките детайли – от стикерите, които показват посоката на движението до дезинфекция на ключ-картите за влизане в стаите.

Ще крие ли опасност съприкосновението с природата тази зима и успя ли бизнесът да се подготви след вече наученото в последните месеци? 

Гледайте „(Без)опасна зима“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 15 ноември, веднага след централната емисия новини.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара