Очаквайте в „Рецепта за култура“ по БНТ 2


Тази събота, водещият на предаването „Рецепта за култура“, Юрий Дачев, представя  предизвикателствата за вдъхновението на Ценко Минкин,  докосване до паметта на човечеството с платформата „Есториум“,   „Само мечтата стига“ – театрално пътуване към Емили Дикинсън в Смолянския театър, „Ганьоада“ – музикална сатира по творби на Алеко Константинов в Нов театър – НДК,    националната награда  за поезия „Иван Николов“ и една от номинираните книги: „Малкият свят, големият свят“ от Надежда Радулова. 

Гледайте „Рецепта за култура“, тази събота, 12 декември,  18:00 ч., по БНТ 2.


За предаването

„Рецепта за култура" е едночасово седмично токшоу с водещ Юрий Дачев. 

В предаването ще чуете по-различни мнения и рецензии за културните факти. В България всекидневно и навсякъде се случват културни събития, „Рецепта за култура” се стреми да ги открие и покаже за зрителите.

Интересен акцент по темата на броя са нетрадиционните репортажи, както и коментарите в рубриката „Рецепта за другата култура”.

В рубриката „Портрет с думи" срещаме зрителите с известни личности в различни области на българската култура. Те споделят малко познати събития от живота си, днешния си поглед за случващото се, новите си намерения. Без сензации, без преднамерено атакуващи въпроси, без банални отговори.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара