Стопанската история на България след Освобождението в „История.BG“


Този понеделник (14 декември 2020 г.), в студиото на „История.BG“, водещият Георги Ангелов ще разговаря с проф. д.и.н. Иван Русев, проф. д.н. Пенчо Пенчев, доц. д-р Даниел Вачков, Кирил Вълчев. В предаването ще видитe повече за историята на Млада България от нейното създаване, развитие и израстване до преврата на 9 септември 1944 г. История на великия устрем и обединяването на цялата национална енергия към напредък, престиж и победа. От една допотопна ориенталска провинция, България се превръща в цивилизована модерна държава, равна на европейските, преминавайки през драматични събития на разделение, съединение, войни, обединение, кризи и катастрофи. 

С фокус върху стопанското развитие на страната, предаването ще проследи пътя на България в различните периоди от 1878 г. до 1944 г.

Гледайте предаването „История.BG“ в понеделник (14 декември 2020 г.), от 21:00 ч., по БНТ 1.


За предаването

„История.BG“ е проект на БНТ 1, посветен на значимите събития и личности от историята на България. Той е създаден по случай шест от значимите исторически събития с кръгли годишнини за периода октомври 2012 – октомври 2013 година. Поради изключително големия интерес на зрителите към него, БНТ 1 го разширява, продължава и излъчва всеки понеделник дискусия по различна тема.

Националната медия отбелязва по-важните за България исторически годишнини с репортажи и предоставя трибуна на специалисти, които изразяват мнението си в тематични дискусии. Публиката има възможност да вземе участие в дебата по спорните теми и въпроси, свързани с историческите дати и подробностите около тях.

Водещ на предаването е журналистът Георги Ангелов.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара