"20 декември" в „Темата на NOVA”


Три жени, които не се познават. Три истории, които никога няма да се преплетат и една дата, която ще ги свързва цял живот. Тази седмица в „Темата на NOVA“ авторът Владислава Тричкова и операторите Андрей Стоилов и Радослав Илиев разказват истории за дома. Онзи за деца, лишени от родителски грижи. За семейството. Но без биологични роднини. И за една дата – 20 декември. 

Ваня Шишкова е героят в „Темата на NOVA”, който на 20 декември ще направи последен опит да разбере повече за истинските си родители. Вече почти цял един живот знае само, че е родена преди 64 години и се е казвала Наталия. А майка ѝ я изоставя, но не в дом за деца. А пред него, увита с пелени, поставена в кошница и придружена само от една бележка: „Детето се казва Наталия”.

Галина Иванова е от другата страна на монетата. Родила четири деца, но отгледала три. Другото била принудена да остави за осиновяване. Сега, на 20ти декември, когато е рождения ден на изоставената ѝ дъщеря, отново ще се помоли да я открие. И ще покаже как една майка, празнува рождения ден на детето си вече 26 години. Без дори да знае как изглежда. 

Бойка пък е изоставена като бебе. Осиновяват я преди 42 годинии, на 20ти декември. И от тази дата започва животът ѝ в дом, не за деца, а с родители. Че е осиновена знае още от дете, но никога не търси произход. До един ден, когато открива малка бележка и се оказва, че онези, които са я изоставили, цял живот са били само на 23 км от нея. 

Три съдби, обединени от един ден, който е променил целия им живот – ден за молитва, ден на надежда, ден за равносметка. Колко дълъг е пътят до отговорите, които цял живот си търсил?

Гледайте “20 декември” в „Темата на NOVA“ тази неделя, 20 декември, веднага след централната емисия новини. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара