Da Vinci разкрива тайните на природните сили през декември


Защо пчелите правят шестоъгълни медни пити? Как една форма може да противодейства на гравитацията? Защо водата е синя? В четири специални епизода премиерната документална поредица „Природни сили“ по канал Da Vinci дава отговор на тези и на много други въпроси! Гледайте от 13 декември, всяка неделя в 23:00 ч.

Природните сили се крият във формите на естествения свят, който ни заобикаля. Тези форми съдържат кодове и ако успеем да ги разберем, ще разберем и правилата, произтичащи от тях, които оказват влияние на всичко в Космоса – вижте повече в епизода на 13 декември, озаглавен „Форми“.  

Ще разберем също и, че природните сили карат планетата ни да се движи още от създаването й преди милиарди години. Епичното й пътуване през Слънчевата система оформя живота ни. В епизода „Движение“ на 20 декември ние всички ще бъдем космически пътешественици на собствения си кораб - Земята.  

Също така природните сили превръщат Земята не само в непрестанно променяща се планета, но и в дом за живота. За да разберем как нещо толкова сложно като живота е възникнало от голите камъни, как животът се е появил на Земята преди милиарди години, първо трябва да разкрием от какви елементи е изградена нашата планета – не пропускайте „Елементи“ на 27 декември. 

А знаете ли, че цветовете на Земята разкриват дълбоко скрити истини за това от какво е направена планетата ни и как функционира тя. Като разберем как тези цветове са създадени и какво всъщност представляват, можем да научим още много за вселената и за другите планети в нея – на 3 януари в „Цветове“.

Екипът на „Природни сили“ посещава зашеметяващи места по целия свят, използвайки най-новите технологии, за да представи същества и пейзажи, моделирани от природните сили. А как ние хората се вписваме в тази история? Разберете по Da Vinci от 13 декември, всяка неделя в 23:00 ч.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара