Почина легендарният журналист Лари Кинг

Известният американски телевизионен водещ си отиде на 87-годишна възраст

Легендарният телевизионен водещ Лари Кинг почина на 87-годишна възраст. Кинг е починал в болница в Лос Анджелис.

В началото на януари стана ясно, че известният американски телевизионен водещ е заразен с коронавирус и се лекува в болница.

В миналото Кинг неведнъж е имал сериозни проблеми със здравето. През 80-те прекарва инфаркт, а впоследствие е диагностициран с рак на простатата. Преди години пък се подложи на операция за премахване на тумор в гръдния кош.

Собствените му здравословни проблеми го вдъхновиха да създаде фондация „Лари Кинг Харт“, организация с нестопанска цел, насочена към подпомагане на неосигурени лица да плащат за здравни грижи.

Неговото токшоу „Лари Кинг на живо“ се излъчваше в ефира на Си Ен Ен в продължение на 25 години и влезе в Книгата на Гинес като най-дълго съществувалото шоу по една и съща телевизия, с един и същ водещ.

През своята кариера Кинг е интервюирал между 50 000 и 60 000 души, включително всички президенти на САЩ след Ричард Никсън. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара