Ватиканът, Възходът на империите: Османската империя и Истинската война на тронове - по VIASAT HISTORY през февруари


Ето най-интересното по Viasat HISTORY през февруари 2021:

„Ватиканът - вечният град на папите“

Събота, 7 февруари, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Vatican - The Timeless City of Popes

Година: 2020


Ватиканът е започнал като обикновена гробница и в рамките на 2000 години се превръща в универсален символ на християнството. Днес е един от най-посещаваните музеи в света с безценни колекции от произведения на изкуството, ръкописи и други артефакти. Показваме как църквата, дворецът и околните сгради и градини се разширяват във времето, ръководени от импулса на проницателни папи. Това е история, в която религията, политиката и науката се срещат, за да утвърдят религиозния авторитет и да служат като духовен репер. С помощта на историци, които дешифрират богатата колекция от архиви и ръкописи и следвайки реставрации и скорошни разкопки, "Ватиканът" ще разкрие нови тайни и ще разкаже вълнуваща историческа сага.


„Възходът на империите: Османската империя“

Разказан от Чарз Данс (Game of Thrones, The Crown, Gosford Park)

Започва в понеделник, 15 февруари, всяка делнична вечер в 22:55 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Rise of Empires: Ottoman

Година: 2020


Това е историята за произхода на султан Мехмед II и възхода на Османската империя от епичната обсада на Константинопол до падането му през май 1453 г. Историята започва през 1451 г., когато император Константин XI управлява Източната Римска империя. Столицата Константинопол и малкото предни постове са всичко, което е останало от някога могъщата империя на 1100 години. Османците, водени от султан Мурад II, са дългогодишни врагове на римляните.

Когато Мурад II умира през 1451 г., синът му Мехмед II става най-младият султан на процъфтяващата империя на 19-годишна възраст. Дългогодишната му мечта е да превземе Константинопол - новия Рим, и да използва завоеванието, за да създаде световна империя.


Завръщане:

„Истинската война на тронове“

От 14 февруари, всяка неделя в 17:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Real War of Thrones


В бурните векове на формирането на ранна Европа, жадни за власт семейни династии се борят за господство над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета - но истинските войни са сложни, лични борби за власт, водени тайно. Зад каменните стени на замъците живее цял свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заговори, измами и убийства. Безмилостни интриги разкъсват много от легендарните семейства и определят начина, по който те управляват своите империи.

В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, защото онези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките. Епичните борби не спират през вековете и засягат поколения и все още ни вълнуват - достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата като "Династията на Тюдорите" и, разбира се, телевизионната сензация Game of Thrones. Открийте как жаждата за власт и човешките страсти определят формирането на европейските нации.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара