Един по-различен документален филм за Филип Трифонов със смешно-тъжното, изпълнено с много обич заглавие „Фипо: луд за пенсия"


Филмът от поредицата „Умно село" ще се излъчи на 10 януари в памет на актьора

Броени дни, след като ни напусна „вечното момче“ на българското кино Филип Трифонов, на 10 януари, от 19:30 часа, в документалната поредица „Умно село“, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизод в памет на големия актьор. В епизода „Фипо: луд за пенсия", режисьорът Светослав Драганов и операторът Веселин Христов сядат в семплата, малко поразбита от пътищата на родината кола и тръгват на едно пътешествие с Филип Трифонов, или просто: Фипо, из неравните пътеки на неговото ежедневие.

Пред камерата на „Умно село“, Фипо пътува ту за Хасково, ту за Димитровград, ту чак за Одрин, за да продава изкуството си; после е в старата къща в ловешко село, превърната в ателие за сина му – скулптор, където актьорът е помощник леяр и майстор на палачинки. Отскача до вкъщи, за да подкастри рошавите мустаци, с които внучката му Филипа обича да си играе и да изрепетира речта си пред СОС, който ще му връчи титлата „почетен гражданин на София”. 

Плуващ като риба във вода пред камера, един от най-ярките и обичани български актьори прави за зрителите едно истинско „уан мен шоу” – с малко думи, изпълнени с много заряд – ироничен, самоироничен, тъжен и смешен и по момчешки откровен и непосредствен. 

„Вечното момче” на българското кино ще се смири и притихне само когато след дълго обикаляне в променения пейзаж на родното Черноморие, открие плажа от култовата сцена на финала на „Оркестър без име”. 

„Бях тук… 35 години по-късно “ … ще остави подписа си върху собствената си поизбеляла снимка от крайпътната будка непорасналият Филип. За да остане завинаги Момчето на българското кино…

Не пропускайте епизода в памет на великия Филип Трифонов – на 10 януари, от 19:30 часа, в предаването „Умно село“, по Bulgaria ON AIR. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара