Viasat History - акценти за януари 2021


Вечният Помпей / Viasat History

Четвъртък, 14 януари, в 23:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Eternal Pompeii

Година: 2019

Ден на огромна катастрофа в човешката история - през 79 г. сл.н.е. римското морско пристанище Помпей е погребано под пепелта на Везувий и огромен брой хора загиват. Помпей е запазен отлично и към днешна дата е перфектна снимка на римската древност. Градът става символ на цяла епоха, но историята на Помпей не завършва с ужасния крах. Научаваме за пръв път какво се е случило след опустошителното изригване на вулкана - за преодоляването на природното бедствие, решителната намеса на римския император Тит и икономическото възраждане на опустошения регион.


Рубрика: Цивилизацията: Европа/ Viasat History

Всяка неделя от неделя, 10 януари, в 17:00 ч.

Това е историята на възникването на европейската цивилизация, която познаваме днес - обширна и епична история за оформянето на континента от древния свят до наши дни, от империите до съюзите и от малките селища, през крепостните замъци, до модерните метрополиси.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара