Акцентите по 24Kitchen през април


Представяме ви премиерните акценти по 24Kitchen през април:

Класики с Мери Бери
Премиера: 7 април 2021 г. от 13:00 ч. 
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч. 


„Класики с Мери Бери“ е нова поредица от 6 части, която празнува онова, което прави Мери Бери толкова брилянтен готвач, учител и вдъхновение за хората. Всеки епизод, изпълнен с изкушения, се фокусира върху различен стил ястия, някои добре познати, а други – съвсем нови за нашите кухни. Всички рецепти са приготвени в характерния стил на готвене на Мери. Тя борави с прости и достъпни техники и умения, с малко съставки и отличителните ѝ похвати за спестяване на време, които са толкова лесни за следване. Именно този подход към домашната кухня, изпълнен с любов и лишен от грижи, е осигурил на Мери Бери изключителна кариера и продължава категорично да я утвърждава като една от любимките на публиката. 
Никой не може да го направи толкова лесно и вкусно – това е готвене в стил „Класики с Мери Бери“. 
 
Пекарната на Рудолф: Малките пекари 
Премиера: 6 април 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 13:00 ч.


Рудолф ван Веен представя новото си шоу „Пекарната на Рудолф: Малките пекари“. Във всеки епизод един подрастващ талант посещава добре познатата ни пекарна, за да научи триковете на занаята от майстор-сладкаря Рудолф. Първо приготвят ястие по рецепта на Рудолф, а след това той помага на малките пекари да направят своето собствено любимо ястие. 
 
Изкуството да живееш 
Премиера: 2 април 2021 г. от 13:00 ч. 
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч. 


В тази документална поредица, посветена на храната и здравословния начин на живот, международно признатия готвач Никлас Есктед изследва тайната на живота след 100-годишна възраст. Той пътува до шест от „сините зони“ в света – региони като Сардиния, Коста Рика и Окинава в Япония, където необичайно голям брой хора достигат напреднала възраст, в търсене на рецептата за дълъг и здравословен живот. В това пътешествие той се сприятелява с местните жители и ги опознава, като се включва в дейностите от ежедневието им и научава повече за техния подход към живота, храната и стареенето. Никлас разкрива и различни начини на живот. Например в Икария, Гърция, той открива град, в който времето не се следи, а с това нивата на стрес се поддържат ниски. Разбира се, както подобава на изявен готвач, Никлас не може да устои да опита някои от местните специалитети на всяко място, което посещава. 
 
Пикантното пътуване на Шейн Делия, сезон 1
Премиера: 5 април 2021 г. от 14:00 ч. 
Излъчване: От понеделник до петък от 14:00 ч.


„Пикантното пътуване на Шейн Делия“ ни води на кулинарно приключение, за да изследваме наследеното от неговите предци и да открием хранителните традиции, датиращи от хиляди години. От стария финикийски аванпост на Малта, където ароматите и подправките от Близкия Изток се смесват с европейските традиции на Средиземно море, Шейн се отправя по море към Ливан, древната земя на млякото и меда. Накрая той изследва утъпканите от времето следи на керваните по пътя на подправките до Древна Персия, т.е. Иран, дом на шафрана, нара, розовата вода и най-старите оцелели кулинарни тайни на Земята. 
Вдъхновен от средновековните арабски и персийски рецепти, предавани от поколения, както и от съвременните селски и регионални ястия от Ливан и Иран, Шейн се отправя обратно към своята кухня в Мелбърн, за да представи уникалния си поглед върху някои от най-древните кулинарни традиции в света, които са оказали огромно влияние. 

Пикантното пътуване на Шейн Делия, сезон 2
Премиера: 12 април 2021 г. от 14:00 ч. 
Излъчване: От понеделник до петък от 14:00 ч.


Втори сезон на „Пикантното пътуване на Шейн Делия“ го отвежда в екзотична Турция. Именно тук той търси историческите и културни основи на съвременните си възгледи за близкоизточните вкусове и същевременно изследва наследството на Византийската и Османската империя. 
В известен смисъл, Шейн пътува назад към зората на хранителната култура. Именно в Анадола преди десет хиляди години човечеството е построило първите постоянни градове, разработило е начин за култивиране на пшеница и опитомяване животни, и е построило първите религиозни комплекси. 
Тази поредица е празник на страстта на Шейн към културите, съставляващи Близкия Изток, и всички благословии, които този регион му е донесъл: живота, любовта и храната. 

 
Пикантното пътуване на Шейн Делия – Мавритания, сезон 3
Премиера: 19 април 2021 г. от 14:00 ч.
Излъчване: От понеделник до петък от 14:00 ч.


Мавританската окупация на Испания продължава близо 800 години, оставяйки след себе си изключително богата и сложна кухня, невиждана до този момент в Европа. В третата част на поредицата, Шейн Делия пътува от Мароко до Испания, като проследява маршрута, по който са преминали тези мюсюлмански нашественици. Именно тук древните азиатски пътища на подправките са съчетани с открития от Новия свят, което е довело до раждането на съвременната кухня. След приключенията му в търсене на най-вкусните и екзотични ястия, Шейн ще се опита да ги пресъздаде отново, за да ги сервира в собствения си ресторант, като последната дума ще бъде на клиентите. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара