Неконвенционални бойни тактики и митични чудовища по History2 през март


Представяме ви акцентитe и премиерите през март 2021 по канал HISTORY2.

Shadow Force

От 14 март, всяка неделя, 22:00


В опасните части на света организираната престъпност се вихри безконтролно.  Тя е заплаха не само за гражданите, но и за дивата природа и за околната среда като цяло. Много правителства и военни сили не са в състояние да се справят с необходимостта от борба с престъпните банди. „Shadow Force“ представя историята на неконвенционални военни операции през погледа на един елитен екип, действащ в наши дни, като ни предлага рядката възможност да надникнем в този високорисков свят на частните военни операции.  „Shadow Force“ проследява действията на екип от бивши войници от Специалните части, докато той се справя с това, с което правителствата и помощните организации не успяват – от борбата с пиратството в Либерия до пресичане на незаконното обезлесяване и спасяване на редките планински горили в Конго, от въвеждането на система за предупреждение с цел спиране на племенните войни в Кения до проследяване на нелегалната търговия със слонова кост на черния пазар.  От самото начало на тази борба са въведени неконвенционални бойни тактики.  Малки бойни единици, които са усвоили изкуството на заблудата и специални техники, с течение на времето вземат връх над войнстващата несправедливост. Екипът на „Shadow Force“ е най-новото формирование в дългогодишната традиция за използване на войници от специалните части. Техните познания и разбиране за изкуството на войната, както и развитите техники за наблюдение и военното им ноу-хау им дават възможност да се справят с вихрещите се престъпни банди. За да имат успех, те трябва да имат и широки и задълбочени познания за историята, правителствата и обичаите на страните, в които оперират.


Best of Monster Quest

От 25 март, всеки четвъртък, 22:00


Поредицата дава нов поглед към някои от най-неуловимите и загадъчни животни в света – от гигантските пчели-убийци и гигантските сепии до фолклорни същества като Голямата стъпка, чудовищните гущери и дори духове! Броят на хората, които твърдят, че имат пряк опит с легендарни чудовища като тези, е удивително висок, но все още малко научни изследвания са се опитвали да установят дали тези свидетелства от очевидци са истински или са плод на объркана фантазия.

Сега в тази блокбъстър поредица по HISTORY най-нови научни методи, модерно оборудване и високотехнологични експедиции се комбинират, за да изследват истините зад тези приказки около лагерния огън.  Всеки от епизодите разглежда най-надеждните налични свидетелства, от снимки и видеозаписи до образци от косми и кости, както и действителни разкази на очевидци, за да достигне до сърцевината на мистерията. „Monster Quest“ предлага чудесно забавление както за скептиците, които апелират за прилагането на строги научни методи спрямо тези приказки за митични същества, така и за по-непредубедените зрители, които може би вече вярват в тяхното съществуване.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара