Huawei с най-бърз ръст в продажбите на носими устройства – 87,2% на годишна база


Пазарните данни показват силен растеж в сектора по време на пандемията, паралелно с увеличените разходи за електроника.

Следвайки стратегията си за създаване на екосистема от смарт устройства, които заедно работят за постигането на т. нар. Seamless AI Life от гледна точка на потребителя, Huawei бележи най-високия ръст на продажбите на носими устройства на пазара от 87,2% на годишна база и засилва инвестициите си в научноизследователска и развойна дейност с откриването на Huawei Health Lab, част от общо 14 изследователски центъра и 36 съвместни иновационни центъра по целия свят.

Смарт аксесоарите, попадащи в категорията wearables, или носими устройства, доскоро се приемаха за по-скоро екзотични технологични джаджи, но все повече се превръщат в незаменима част от ежедневието ни. Пазарните данни показват силен растеж в сектора по време на пандемията, паралелно с увеличените разходи за електроника. Продължаващата вече година ситуация в света обръща фокуса на хората към повече грижа за здравето и адаптиране на начините на постигане на физическа активност, към повече самостоятелни дейности. При тази тенденция виртуалните интелигентни треньори, които следят ежедневната ни активност, ключови здравни параметри и по-специализирани тренировки, стават търсен и обичан партньор в поддържането на добрата ни физическа и психическа форма.


Лидер в ръста на продажбите на годишна база

Според последния IDC Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker, Huawei, класиран в момента на 3-то място в световен мащаб, е най-динамично развиващият се играч на пазара. Компанията увеличи продажбите си с 87,2%, с доставки на над 13,7 милиона носими устройства на клиентите си. Специално в продажбите на фитнес гривни и смарт часовници, Huawei също отбеляза най-високия ръст на годишна база от 88,1% с доставени над 10,7 милиона носими на китката устройства.

Данните показват голям успех за Huawei и по-конкретно за четвъртото тримесечие на 2020 г. През него в региона на Централна, Източна и Северна Европа фитнес гривните и смарт часовниците на компанията генерират 22% пазарен дял и заемат челната позиция по този показател.


Huawei Health Lab

Huawei Health Lab е най-голямата лаборатория за здраве и спорт, управлявана от Huawei, съчетаваща две зони с над 20 вида оборудване в сферата на професионалните научноизследователски и развойни дейности. Първата е експериментална зона за тестване на надеждността на всички носими смарт продукти, където те се подлагат на 25 вида тестове за издръжливост. Втората се фокусира върху постигането на професионален здравен анализ с тяхна помощ.


С грижа за физическата и психическата форма

В момента у нас се продават най-новите смарт часовници на компанията Watch GT 2 Pro и Watch Fit, както и часовникът Watch GT 2 и фитнес гривната Band 4. С тях можете да следите както пулса си, така и нивото на наситеност на кръвта с кислород, качеството на съня си и нивото на стреса. И разбира се, да се вдъхновите от множеството тренировъчни програми и в детайли следени спортове, с които да запазите добрата си форма и настроение.

Всички устройства са свързват с вашия смартфон, независимо от неговата марка, с приложението Huawei Health (Здраве). За iOS-базираните устройства то се намира в Apple AppStore, а за всички Android устройства се препоръчва да се изтегли и актуализира през Huawei AppGallery. AppGallery е собственият магазин за приложения на Huawei, който е инсталиран на смартфоните на Huawei, и може да се изтегли и използва и на всички други Android-базирани смартфони.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара