Polaris Media - новият сателитен оператор или схемата на десетилетието?


Преди няколко дни случайно попаднахме на сайта на новия сателитен оператор Polaris Media. Забулен в тъмнина и свързван с игрите около собствеността на Булсатком този нов оператор ни заинтригува. 


Кой стои зад Polaris Media? 

Според жълтите сайтове зад новия сателитен оператор стои един от основателите на Булсатком Пламен Генчев. Той и в момента има дял от 20% в най-големия сателитен оператор. Точно тези жълти издания подпалиха интригата, че Генчев е решил да открадне част от активите на големия оператор. 


Това изглежда възможно, тъй като с обръчи от фирми Генчев държи като заложник Булсатком. Фирмите са регистрирани на подставени лица (но много лесно в търговския регистър се виждат връзките между тях). Някои от фирмите продават ТВ услуги на Булсатком (Розенфелд и Ко АД, БГ Топ Мюзик ЕООД). 

А дали всичко не е просто поредната схема за пране на пари и прилапване на активи за милиони на цената на жълти стотинки?


Какво предлага Polaris Media? 

Фирмата Поларис Медия ЕООД, бивша Фюжън ТВ ЕООД има собствен сайт. Посочен е старт 1 септември, но не става ясно коя година, защото има обявена промоция "Пролет" до месец май 2021 година. Сайта много прилича на този на Булсатком, а каналите и пакетите на тези на А1. На посочените контакти на сайта не отговаря никой. Разпространителите на съдържание твърдят, че договори с такъв оператор не са сключвани. 


На сайта им има и пакети за интернет, но т.нар. "зона на покритие" също остава забулена в тайна. Рефистрацията на фирмата е от Димитровград. Същото име ползва и сръбският оператор, излъчващ от сателита Bulgaria Sat 1. 


Има ли бъдеще подобен оператор? 


Едва ли големите играчи, като А1 и Vivacom ще позволят на нов играч да навлезе на пазара. Изобщо в момента ще е много трудно на малките играчи, като neosat да пробият. А ние обикновените потребители можем само да чакаме и да видим какъв ще е този нов оператор. 


Очаквайте подробности!

2 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Хората решават а не големите играчи, като А1 и Vivacom аз решавам на кои да съм абонат пишете само глупост

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, както виждате парите въртят бизнеса. Много повече хора ще изберят комбинацията от услуги, като телевизия, телефон и интернет, която е значително по-евтина от самостоятелна услуга. Надяваме се малките оператори да успеят да пробият. Все пак колкото по-голяма е конкуренцията, толкова по-ниски са цените за нас абонатите. Поздрави!

      Изтриване
По-нова По-стара