Влиянието на United Group започва да се усеща в NOVA


В NOVA Broadcasting Group вече започва да се усеща влиянието на новите собственици от United Group. 

В интервю за Капитал изпълнителния директор Николай Андреев сподели дълго чакани новини свързани с групата на NOVA. 

Първата е в техническо отношение, където NOVA изостава от конкуренцията. bTV каналите отдавна преминаха в HD, а при NOVA това изглежда ще се случи през 2022 година. 


"Финансово компанията е стабилна и имаме амбиции да продължим да растем. Започнахме голям проект за цялостно технологично обновяване на системите ни за излъчване и създаване на съдържание. Той ще бъде завършен през 2022 г., след което ще можем да предложим Nova и спортните канали в 4К качество. След технологичното обновление останалите канали ще бъдат минимум HD качество.", заяви Андреев. 

Това ще изстреля NOVA на върха, като първата от големите телевизии с 4К излъчване, което е бъдещето на съвременната телевизия. 

Другото ново, което бе съобщено в интервюто е старта на нов спортен канал в пакета DIEMA XTRA. Що се отнася до спортните канали NOVA е светлинни години пред прекия си конкурент bTV. В този сегмент конкуренцията идва от каналите на А1. 


"От тази есен ще имаме нов спортен канал в портфолиото ни, който ще излъчва две нови първенства - Бундеслигата заедно с втората лига и френската първа лига. Той ще е към пакета Diema Xtra и ще бъде достъпен за всички потребители. Спортното съдържание ще бъде един от ключовите елементи в бъдещето на традиционните телевизии и посока, в която ще продължим да се развиваме.", казва Николай Андреев в интервюто. 

За Бундеслигата вече ви бяхме съобщили още преди сделката за NOVA да стане официална. Новото са правата за френската Лига 1, които в момента се държат от bTV Media Group. Това е пряк удар по конкуренцията. В спортния сегмент се очаква да видим кой ще грабне правата за Шампионската лига, тъй като там също започва нов цикъл и bTV е още по-силно застрашен.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара