"Телевизионен обзор на годината" 2021


Напомняме ви да посетите нашият YouTube канал, където ще намерите безкрайно интересни и забавни клипчета, както и информативни и обучителни такива.

И така… днес е 31-ви декември 2021 – 365-тия ден на годината. Време е за нашия специален годишен обзор, който е озаглавен с простото заглавие „Телевизионен обзор на годината“. Ние няма просто да копираме най-четените новини от сайта за последните месеци и да ви ги припомним, ние наистина ще ви представим нашия обзор на телевизионните новини през 2021-а.

Какво стана през тази година в света на телевизията в България? Основните новини бяха свързани с придобивания, стартираха нови предавания, имаше рокади и т.н.


Заместник на Хекимян? Кой?


Златимир Йочев и Биляна Гавазова бяха избрани за заместници на Антон Хекимян в сутрешния блок на bTV. Аз лично си спомням Йочев от периода му в TV+, когато там имаше сутрешен блок. Справяше се доста добре и май успя да се впише бързо в bTV. Биляна е позната на зрителите, така че няма какво да я коментираме толкова. Мисля че този път, от bTV направиха доста сполучлив избор за водещи на сутрешния блок. А NOVA няма ли да върнат Цолова до Николаев? Това би било един много силен ход. Но каква ще е политиката на новите собственици там още не е много ясно.


Завръщането на класиките


Още през пролетта bTV обявиха завръщането на два класически големи формата. Става дума за нови епизоди на "Стани богат" и Survivor. Първото започна чак сега наскоро, като водещ е познатия от периода на шоуто в БНТ Михаил Билалов.

Survivor пък се очаква да се завърне през пролетта на 2022 под мотото "Надхитри, Надиграй, Надживей!". Надяваме се новите собственици на bTV да продължат това предаване, защото смея да твърдя то е едно от най-добрите в света. Снимките бяха във Филипините, а водещ е добре познатия на феновете Владо Карамазов.


Един провален опит за вечерно шоу


Опита да бъде заменен Слави Трифонов се оказа меко казано неуспешен за bTV. Стигна се до там "Шоуто на Николаос Цитиридис" да получи само 30 минути екранно време, а останалите 30 да бъдат забутани онлайн. Дори и да не си признават, то се вижда каква е причината за тези действия. Едва ли скоро ще се намери някой, който да замени Слави, като водещ на такъв тип шоу. Дори и това, което носи неговото име не е същото, когато го води Иво Сиромахов по 7/8TV. Опита на Рачков по NOVA има сполучливи елементи, но също е далеч от мега продукцията на Дългия.


Трагедията със собственика на bTV


През март гръмна новината, че собственикът на PPF Group Петър Келнер е загинал в катастрофа с хеликоптер. Акционера Ладислав Бартоничек бе назначен за негов заместник в чешката група, която е собственик на bTV и Telenor у нас.


Как да съсипем един добър сериал?


NOVA ни показа как! Сериалът "Пътят на честта" имаше много силен първи сезон. Силен като сценарий, като представяне. Незнайно защо решиха във втория му сезон да го влачат с епизоди всеки ден и да направят историята толкова слаба. Вкарването на цял куп нови герои толкова бързо също не даде добра насока на сериала. Надявам се ако има трети сезон да оправят нещата поне малко, защото след първия имаше голям потенциал в тази продукция.


Новият собственик на NOVA


В началото на годината United Group приключи сделката по придобиване на NOVA Broadcasting Group. Очакванията към тях са големи, като се има предвид какво притежават като съдържание и активи. Вече стартираха трети платен спортен канал DIEMA SPORT 3. Придобиха правата за Бундеслигата (свикнал съм с нея да свързвам само Евроспорт 2, въпреки че преди това вървеше и по Евроком и други канали) и Лига 1. Очаква се догодина подобието на новинарски канал NOVA NEWS да стане N1, като се надяваме това да е придружено със значително подобряване на съдържанието. Дори News7 изглеждаше по-добре от NOVA NEWS. Чакаме и преместването в новата сграда и минаването на всички канали в HD.


Консолидацията на пазара и голямата хапка Булсатком


С навлизането на United Group на пазара на телекомите у нас се започна една поредица от придобивания на по-малки оператори, която продължава и до днес. Най-голямата хапка на пазара обаче беше разкъсваната от вътрешни интриги Булсатком. Новото ръководство, като че ли върна компанията в правия път и се появиха много желаещи да я придобият. В крайна сметка битката спечели обичайният заподозрян Спас Русев. Чий играч е и за кой го купува остава загадка. За А1, за Vivacom? Предстои да разберем, но едва ли ще го развива сам.


Нашата равносметка


Създаването на качествено съдържание е доста трудно. Въпреки това ние не се отказваме и продължаваме напред. От скоро вече имаме работещ YouTube канал TBC TV. Точно както започнахме и сайта преди повече от 8 години, така и с канала започнахме всичко от нулата и се учим в движение. За това първите клипчета са доста аматьорски, но започваме да се подобряваме постепенно.

Заради работата по канала сайта временно беше замразен. Сега обаче се завръща и той с повече ексклузивни и авторски материали. Ще има и взаимодействие между YouTube канала и сайта, но за това ще ви разкрия по-нататък.

За съжаление се наложи да закрием спортния сайт RundBG.com и сайта за видео съдържание Vinteo. Но пък за сметка на това ще вложим повече труд в основните ни проекти TBC TV и TBCNOVINITE.COM.

Само преди няколко дни за първи път застанах с лицето си пред вас в новия урок за обучение на EON дистанционно. Така че вече сме една идея по-близки.😁

Последвайте ни в социалните мрежи, защото там ще намерите още ексклузивно съдържание. Ако работата ни ви харесва можете да ни подкрепите с абонамент в Patreon. От скоро пуснахме и собствен бранд тениски. Очаквайте скоро статия с това, което можете да очаквате през новата година от нас! А защо да не го запиша на видео?

✦ Абонирайте се в Patreon: https://www.patreon.com/tbctelevision

Социални мрежи: 

✦ Facebook: http://www.facebook.com/tbctelevisionbg

✦ Instagram: http://www.instagram.com/tbctelevisionbg

✦ Twitter: http://www.twitter.com/tbctelevision

✦ E-mail: television.bulgaria@gmail.com

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара