Внимание! Странни шумове в ЦРУ!


През декември 2016 г. служител на ЦРУ се регистрира в здравния офис на американското посолство в Хавана, страдащ от гадене, главоболие и световъртеж. Дни по-късно още двама служители на ЦРУ съобщили за подобни заболявания.

Нова мистериозна болест? Отравяне? Нов вид оръжие? Каква е причината за това неразположение на близо 40 човека за две години? Гледайте видеото до края, за да разберете!

Здравейте, аз съм Кристиян и днес ще ви представя - Странни шумове в ЦРУ!

Към края на 2018 г. броят на хората страдащи от тези странни симптоми нарастнал до 26 американци и 13 канадци. Всички те изпитвали гадене, загуба на слуха, световъртеж, кървене от носа и проблеми с фокусирането. Във всички случаи жертвите твърдят, че симптомите са предизвикани от странен шум, който са чували в домовете си или в хотелските стаи. Един от хората описал шумът като силен. Друг описал шумът като „лъч звук, насочен към стаите им“. Някои настоявали, че шумът по-скоро прилича на топчета, търкалящи се по пода.

Симптомите объркали медицинските експерти. Лекарите от университета в Пенсилвания, които изследвали някои от жертвите, диагностицирали симптоми на сътресение, но не открили признаци, че са претърпели сътресение.

Най-вероятно си мислите, че кубинското правителство има нещо общо, нали? Кубинците обаче категорично отричат ​​да са отговорни и много американски следователи им вярват. Това е така, защото те все още не знаят кой или какво е разболял жертвите.


Това нов тип оръжие ли е?

ЦРУ твърди, че не знае за оръжия, които биха могли да причинят такива симптоми. Ами ултразвукът? Една теория твърди, че чифт тайни устройства за подслушване, поставени твърде близо един до друг от кубинските тайни агенти, може да са предизвикали неволно такава реакция, като обратната връзка, която чувате, когато някой стои твърде близо до микрофон. Но ФБР не намерило никакви доказателства в подкрепа на този аргумент. Всъщност ултразвукът е над обхвата на човешкия слух.

Записите на звуците от някои от жертвите само допринасят за объркването. Двама учени, които са изучавали записите, вярват, че са уловили звука на мъжки щурци. Единият от учените Александър Стъбс от Калифорнийския университет в Бъркли казва, че насекомите са невероятно силни. „Можете да ги чуете в дизелов камион, който се движи с 60 км в час по магистралата.“ И все пак учените нямат представа защо звуците могат да доведат до заболяване при хората.

Може би това се дължи единствено на нервите. „Работата в Куба е пост с висока заплаха и стрес“, казва бивш служител на посолството. Дипломатите са предупредени, че ще ги наблюдават и че има устройства за подслушване в къщата и колата им. А това си оказва своето влияние върху психиката.

Вярно – но как тогава да обясним какво се е случило в Китай? През май 2018 г. американец, изпратен в консулството в Гуанджоу, бил диагностициран със същата мистериозна болест. В крайна сметка 15 американци били евакуирани от там.

Въпреки че причината за тези мозъчни наранявания все още е загадка, последиците са ясни. Американците отстранили 60 процента от своите дипломати от Куба и изгонили 15 кубински дипломати от Вашингтон. Тайнствените звуци може да са началото на нов вид студена война. Тези неразгадани загадки все още не могат да бъдат обяснени от науката.

Ако видеото ви е харесало ударете му един лайк. Абонирайте се за канала с камбанката, за да не изпуснете новите епизоди. Първият епизод от поредицата Неразгаданите мистерии можете да видите тук. Благодаря ви и до нови срещи!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара