БНТ задмина bTV, Нова телевизия победи всички в новогодишната нощ


БНТ задмина bTV, Нова телевизия победи всички в новогодишната нощ, пише Площад Славейков.

Изненадващо тази година нито една от трите национални телевизии не се похвали с рейтинг-резултатите си от новогодишната нощ.  Ето ги обаче и тях:

3,6 милиона българи на възраст над 4 години са се озовали пред малкия екран в новогодишната нощ. Те са гледали телевизия поне 30 секунди, гласят данните на GARB Audience Measurement Bulgaria. Средно 2,3 милиона от тези зрители, тоест почти две трети, са гледали една от трите национални телевизии.

Аудиторният дял на Нова телевизия по време на “Новогодишна Рачковица” е по-висок от този на другите две национални телевизии, взети заедно. Резултатът е 37,8% срещу 17,3% за БНТ. По това време там се излъчва „Музика безкрай” и 16,5% за Би Ти Ви, където тече „Гара Мечта“. Зрителите продължават с лоялността си към избрания канал дори по време на речта на президента и се увеличават. Повечето от тях остават на Нова телевизия, някои се прехвърлят към БНТ. Би Ти Ви включват някои, които не са гледали програмата им досега. Така процентът на Нова тв леко спада, но продължава да е водещ – 36,4%. Делът на БНТ нараства до 25,7%, а на Би Ти Ви – до 23,8%.

След полунощ интересът към всички национални телевизии намалява. Ако първата част на „Забраненото шоу на Рачков“ е гледана от милион и половина души поне за 30 секунди, то втората му част е с намаляла наполовина аудитория, макар процентът да продължава да бъде висок – 36,7% от всички телевизионни зрители. Броят на зрителите на Нова телевизия се покачва по време на концерта за 15-годишнината на The Voice и стига 860 хил. души. Близо 565 хиляди души в същото време гледат „Големият уикенд на Би Би Си Радио 1“ по Би Ти Ви. БНТ губи доста от аудиторията си по това време, когато излъчва продължението на „Музика безкрай” и руска комедия.

В състезанието за рейтинг през цялата новогодишна нощ категорично печели Нова тв, която има среден рейтинг от 11,7%, следвана от БНТ с 6,7% и Би Ти Ви с 5,8%. Обществената телевизия очевидно успешно влиза в състезание с комерсиалните, залагайки на познати формули за планиране и осъществяване на новогодишната програма. Средният аудиторен дял на трите национални тв канала от 21 ч. на 31

БНТ задмина bTV, Нова телевизия победи всички

Източник: Площад Славейков

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара