Актуално по ТВ на 14 март

Наелектризиращо филмово изживяване в третата седмица на „Треска за Оскари“

Силно начало на третата седмица на кампанията „Треска за Оскари“ по KINO NOVA ще даде забележителната лента „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ още тази вечер от 21.00 ч. Във финалната глава на космическа сага, белязала поколения зрители, любимите звездни герои отново оживяват с Дейзи Ридли, Оскар Айзък и Кари Фишър. Зрелищни приключения следват и във вторник (15 март) с „Отмъстителите: Война без край“, които трябва да попречат на всесилния Танос да се добере до Камъните на безкрайността, необходими за осъществяването на коварния му план да заличи Зeмята.  

Куентин Тарантино е режисьор на отличения с два „Оскара“ филм „Джанго без окови“, който ще бъде излъчен в сряда (16 март). В драматичния уестърн Джейми Фокс е освободен роб, който се превръща в ловец на глави и се впуска в опасно приключение в опит да освободи съпругата си от жестокия робовладелец (в ролята Леонардо Ди Каприо). Следващата вечер (17 март) жаден за власт британски лорд е на път да унищожи пиратите. Единствените, които могат да го спрат, са Елизабет (Кийра Найтли), Уил (Орландо Блум) и капитан Барбоса (Джефри Ръш). Но тримата първо трябва да спасят своя приятел Джак Спароу (Джени Деп). Тяхното приключение киноманите ще могат да проследят в „Карибски пирати: На края на светa“.

Емблематичната кампания „Треска за Оскари“ продължава в петък (18 март) с премиерата на криминалния трилър „Вътрешен град“, който разглежда отблизо претоварената съдебна система в Лос Анджелис. В завладяващата лента от режисьора Дан Гилрой носителят на два „Оскара“ Дензъл Уошингтън се превръща в Роман Дж. Израел. След смъртта на своя шеф и ментор идеалистичният адвокат се озовава в бурна поредица от събития, които водят до необходимостта от крайни действия. 

Тайнствено послание помага на агент 007 да разкрие на бял свят престъпната организация „Спектър” в събота (19 март). С появата на новата заплаха Бонд научава и ужасна истина, свързана с неговото минало. В отличения със златна статуетка динамичен екшън си партнират Даниел Крейг, Моника Белучи, Кристоф Валц и Ралф Файнс. Финал на третата седмица с първокласно кино слага наситеният с емоции и поразяваща визия „Пърл Харбър“ на 20 март. Продуциран от Джери Брукхаймър и режисиран от Майкъл Бел, филмът представя наелектризиращата история на трима души на фона на жестокия ад по време на Втората световна война. 

Бляскав край на кампанията ще сложи филмовото събитие на годината – церемонията по връчването на 94-те награди „Оскар“, която ще се излъчва директно по KINO NOVA в нощта на 27 срещу 28 март. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA. 
Не пропускайте селекцията отличени филми в "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. по KINO NOVA.

Единствено пред NOVA: Лех Валенса за войната в Украйна

Как един от най-известните носители на Нобелова награда за мир приема войната в Украйна? Утре сутрин в „Здравей, България“ пред камерата на NOVA застава емблематичният разрушител на комунистическия строй Лех Валенса. Съосновател на профсъюз „Солидарност“, той успява да разкъса оковите на Полша със Съветския съюз. Заради яростната си съпротива, получава Нобеловата награда за мир през 1983 г. А седем години по-късно е избран за президент на Полша с ясното убеждение „Не го искам, но нямам избор.“

В ексклузивния разговор с журналиста Марина Цекова за сутрешния блок на NOVA, Лех Валенса коментира какви са рисковете за разрастване на конфликта и каква трябва да бъде позицията на света.
„Проблемът е в това, че трябва да се уговорим с Путин как ще водим борбата. Ако се води както той предлага, ако ще използва танкове, ракети и ще води война – тогава може и ние да насочим своите оръжия. И той няма да има никакъв шанс, защото имаме много по-голяма сила. Питам се само защо трябва да се умира? Затова предлагаме да преминем към мъдростта, която трябва да съществува в 21-ви век, а не да действаме с оръжия и танкове за разрешаване на въпросите както в Средновековието. Това са двата стила на съприкосновение на старата епоха с новата“, коментира Лех Валенса в разговора с Марина Цекова.

Приема ли нобеловият лауреат сравненията за прилики между него и Володимир Зеленски и все още ли стои зад думите си, че Владимир Путин е „мъдър мъж“? И защо Валенса сравнява Русия с кола, натоварена със стари мебели?

Гледайте ексклузивното интервю на журналиста Марина Цекова с Лех Валенса утре сутрин в „Здравей, България“ по NOVA.

Съкровища с Бетани Хюз - екзотичен тур с Viasat History

Харизматичната историчка посещава Гърция, Гибралтар, Малта, Истанбул, Средиземноморски острови и Арабия
През април по Viasat History дебютира пленителна нова поредица в шест части – „Съкровища с Бетани Хюз“. Известната историчка ще повдигне завесата към забележителни постижения на цивилизацията докато проследява историята на човечеството. Премиерата е ексклузивна за региона на Централна и източна Европа – на 10 април в 21:00 часа.
Благодарение на предоставения й ексклузивен достъп, най-чаровната водеща на най-добрия канал за история на стария континент посещава останки от кораби, храмове, дворци, подземни лабиринти и разкопки в Гърция, Гибралтар, Малта и други средиземноморски острови, включително Делос и Иския. Бетани посещава и Истанбул преди да отпътува нататък към пясъците на Арабия.

В опит да се възстанови от травмите на пандемията и за да се подготви за поредицата, Бетани вдига телефона и се обажда на приятели в целия регион, за да види по какво работят и какво биха искали да споделят. Много от тях я канят да изследва новите им открития и й дават рядък, почти невероятен достъп до значими и изненадващи места. Отзивчивостта им е вдъхновяваща, а резултатът е уловен в тази чаровна нова поредица.

Въпреки пандемията, Бетани и екипът й предприемат това пътуване на безпрецедентен достъп до разкопки, като разкриват – понякога буквално на живо – някои от най-скорошните открития. Сред забележителните акценти са райският остров Малта на кралица Елизабет II, учудващо скорошното неандерталско минало на Гибралтар, разкопките на живо в Гърция на двореца на Александър Велики и неочаквани италиански романтични убежища.

Епизод 1: Гърция е дом на епични човешки истории и родно място на удивителна култура, която е променила света; Бетани започва своето пътуване от Атина и пътува до Нафплио, Спарта, Егея и Олимпия.

Епизод 2: Бетани открива защо Малта е културен център, притежаващ някои от най-ценните съкровища в света; това е остров, където цивилизации от всички краища на Земята са се срещали и смесвали.

Епизод 3: Малко места имат толкова голямо влияние спрямо размера си като малката британска отвъдморска територия Гибралтар; Бетани изследва пещерите ѝ, Гарнизонната библиотека и подземните градини за отдих…
„Съкровища с Бетани Хюз“ е възможност да пътувате по най-живописния начин докато си седите на дивана – от 10 април по Viasat History – всяка неделя от 21:00 часа.

Алисия е номер едно в петия епизод на „Като две капки вода“

Нови десет имитации, култови образи, истински предизвикателства, много танци и смях зарадваха зрителите на NOVA и този понеделник в петия епизод на „Като две капки вода“. Задачата на журито да оцени изпълненията става все по-сложна, a конкуренцията – още по-голяма. Заедно с Хилда Казасян, Юлиан Вергов и Димитър Ковачев-Фънки, оценки от 1 до 12 даде и гост-журито – музикалният и телевизионен продуцент и автор на песни Димитър Станчев. Той изненада всички с емоционална и нежна авторска песен със съпровод на акустична китара. Това се оказа и първото изпълнение пред публика на Димитър Станчев за последните 40 години. „Тази песен е за всички, които са принудени да напуснат домовете си и да отидат някъде много далеч“, сподели продуцентът.

За първи път в юбилейния сезон на шоуто победата грабна Алисия, която се отличи с брилянтна имитацията на Риана. След изпълнението й с характерната хореографията на „Rude Boy”, Фънки стана от мястото си и лично целуна ръка на певицата. Комплименти тя получи и от останалите членове на журито. „Много се забавлявах и смятам, че се получи“, сподели Алисия непосредствено след изпълнението си.

Най-забавното шоу в ефира започна с истинско рок предизвикателство. Мариана Попова изненада всички в образа на Зак де ла Роча от рап-рок гигантите Rage Against The Machine. Това не бе единственото „тежко“ изпълнение тази вечер. Краси Радков влезе в ролята на вокалиста на световноизвестната немска метъл банда – Тил Линдеман от Рамщайн. „Отлично изпълнение. Краси, ти се представи много добре и направи песента идеално“ - коментира Фънки.

Александър Сано не пропусна да изтъкне корейския език, който е усвоил само за седмица, с имитация на южнокорейската звезда PSY. „Беше изключително! Не знам откъде намери тази сила и енергия. Беше отгоре на оригинала!“, каза Юлиан Вергов за представянето на Сано. Четири от звездите на шоуто имаха възможност да пресъздадат световни поп икони. Дарин Ангелов заблестя като канадския певец The Weeknd с изпълнение на хита „Blinding Lights”. След него Анелия се появи като носителката на 15 награди “Грами” – Адел. Крисия се сблъска с първата си двойна имитация - бутонът на късмета отреди на младата певица да излезе под прожекторите като горещите диви Бийонсе и Риана.

Едно от най-веселите изпълнения на вечерта бе това на Моню Монев. Цялата зала пееше и танцуваше заедно с него на хита на Джанго Зе от 90-те – „Луди жаби“. Руслан Мъйнов поздрави зрителите с нежната песен на Георги Христов „Черно и бяло“. „Тази вечер се убедих, че Георги Христов има брат близнак“ – каза Димитър Станчев. Десета на сцената излезе Есил Дюран преобразена с един култов мустак. В присъствието на Милко Калайджиев тя изпя неговата песен „За да те забравя“. „Много съм доволен от Есил. И гримьорите са се справили чудесно, те познават лицето ми много добре“, каза Милко, който бе участник в седмия сезон на „Като две капки вода“

Бутонът на късмета отново изненада всички. Следващия понеделник ще видим Моню Монев като Бой Джордж, Крисия ще бъдe TOTO, в образа на поп-фолк певицата Кати ще влезе Руслан Мъйнов, Дарин Ангелов ще обуе обувките на Камелия, Есил Дюран ще излезе на сцената като Кайли Миноуг, зрителите ще видят Анелия в ролята на Тина Търнър, Мариана Попова ще се превъплъти в Софи Маринова, Краси Радков ще имитира Индила, Александър Сано ще се появи като Миро, а Алисия ще бъде Принс.

Не пропускайте „Като две капки вода“ и следващия понеделник от 20:00 по NOVA.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара