Актуално по ТВ на 17 март

Еволюция по Viasat Nature: бъдещето е от животински произход

Биомимикрията или как природата ни показва решения

Този април Viasat Nature става телевизионния дом на брилянтна нова научнопопулярна поредица – „Еволюция“. Изпълнена с приключения, дива природа, изумителни пейзажи и смайваща футуристична наука, поредицата е представена от Патрик Арий („Живот: първи стъпки“ и „Големи зверове: Последният гигант“).

Сериалът е заснет в хода на 15 седмици, с участието на мултинационален екип, който пътува из четири континента. Историите са заснети на терен в Намибия, Йордания, Обединеното кралство и десет щата из цяла Америка – от Хавай до Флорида.
Поредицата разкрива невероятната градивна сила на природата чрез шест епизода: ‘Explore’, ‘Survive’, ‘Cure’, ‘Protect’, ‘Move’ и ‘Restore’. Сериалът може да се похвали с художественото участие на творци, отличени с награди „Еми“, които ни запознават отблизо с природните адаптации и възможните бъдещи светове.
„Еволюция“ е необикновено пътуване във впечатляващия нов свят на биомимикрията, което изследва дали уникалните способности на животните да се адаптират биха могли да ни помогнат да намерим решения на някои от най-големите ни проблеми.

Като показва гения на еволюцията с изумителни кадри от дивата природа, поредицата представя как животните по земното кълбо са надхвърлили напредъка дори на най-съвременните ни технологии. Предприемаме пътешествие към най-напредничавите примери на човешкия прогрес – срещаме се с изследователи, летци, учени, изобретатели, които ни разкриват смайващи иновации.

Ставаме свидетели на устойчиви на радиация гъби, морски охлюви, които се хранят със слънце, животни, които се регенерират, непобедими хлебарки и мистериозни сепии. Научаваме за механизмите им на самозащита и способностите им да се възстановяват, лекуват и оцеляват.

Проследяваме проучванията на Патрик как тези животински суперсили могат да послужат за вдъхновяване на технологични иновации.

Водещият Патрик Арий е биолог и ТВ водещ по теми, свързани с дивата природа. Бил е част от екипа на популярни поредици на ВВС, включително Frozen Planet, Madagascar и Attenborough: 60 Years in the Wild. Създателят Роб Сиксмит е носител на BAFTA, известен с работата си със световно известни приключенци като Беър Грилс, Ед Стафорд и Левисън Ууд в някои от най-негостоприемните кътчета на земното кълбо. Последният му документален филм за Netflix оглавява класацията за природонаучни заглавия в Корея и из цяла Азия.

„Еволюция“ дебютира по Viasat Nature на 11 април, понеделник.

Първа целувка между героите на Руши Видинлиев и Весела Бабинова в „Мен не ме мислете“. Владимир Зомбори играе в новите епизоди на сериала по bTV

Владимир Зомбори играе ухажор-измамник в новите епизоди на сериала по bTV

Желанието на Яна (Весела Бабинова) и адвокат Касимов (Рушен Видинлиев) да открият мъжа, заради когото Татяна (Диана Борисова) е продала апартамента на дъщеря си Ева (Любомира Башева) става причината двамата да прекарват все повече време заедно. Поредната им среща завършва със страстна целувка. Дали този интимен момент ще даде началото на връзка помежду им, зрителите могат да разберат в новите епизоди на сериала „Мен не ме мислете“.

Междувременно Яна най-накрая застава лице в лице с мнимия любовник на Татяна. Мирослав Огнянов (Владимир Зомбори) я посреща с цветя в кафенето, в което обикновено се запознава с „жертвите си“ и не пести време, за да пусне в действие чара и успешните си тактики за ухажване на жени. Въпреки че Яна е подготвена за срещата си с измамника, дали пък думите и действията му няма да я разколебаят и в крайна сметка и тя да се поддаде на обаянието му?

Съмненията на Ася (Дария Симеонова) към Мартин отново се надигат. Докато тя прави планове за тяхна обща почивка, адвокатът не изглежда особено развълнуван. Една неочаквана ситуация ще провокира Ася да попита в прав текст Мартин дали е влюбен в Яна.

Ася ще се сблъска с още една голяма тайна. Как ще реагира тя, когато разбере, че баща й (Владимир Люцканов) има връзка с нейна бивша съученичка, гледайте „Мен не ме мислете“, четвъртък и петък, 20.00 часа, bTV.

Павел Колев и Ицака разказват за н ай-новия си проект пред Натали Трифонова в „Геймър“

Двамата имат YouTube канал с над 420 хил. абонати и готвят риалити шоу с участие на родни инфлуенсъри

Комедийното дуо, което от доста време владее българското интернет пространство - Павел Колев и Ицака ще гостуват в „Геймър“ - тази неделя, 20 март, от 17:00 по bTV Action.

Двамата симпатяги ще седнат на креслата на откровението и ще разкрият пред Натали Трифонова тайната как се гради YouTube империя със смях и постоянство. А те са повече от експерти в областта - в последните 10 години радват публиката с влогове, скечове, музикални видеа, телевизионно предаване и книга. Павел Колев и Ицака оглавяват един от най-успешните български канали в YouTube с над 420 хил. абонати.

В студиото на „Геймър“ Павел и Ицака ще разкажат и за най-новия си проект - риалити шоу по подобие на световноизвестен формат, в който камерите не изпускат от очи участниците. В проекта ще се включат родни YouTube инфлуенсъри, които ще бъдат затворени в една къща за 40 дни. Повече подробности относно проекта, датите на провеждане, предизвикателствата и излъчването - както и ексклузивно разкритие на самоличността на двама от участниците – зрителите ще видят в новия епизод на „Геймър“.

По традиция, гостите ще участват в дигитална надпревара с Натали. Те разцъкаха „Mario Kart 8“. Ще бъде забавно, защото Павел и Ицака ще подходят снизходително към домакинята и дори няма за заподозрат, че Натали ще се подготви и има всички шансове да ги победи!

Естествено, няма да липсва и ревю на нова игра. Влади Deadset Рашковски и Натали Трифонова ще анализира актуалната версия на автомобилният симулатор „Gran Turismo 7“. Играта е разработена с голяма доза реализъм и разполага с пълна колекция от всякакви коли.

И разбира се, за всички любители на гейминга, съдържанието на предаването прераства и в онлайн пространството с видео подкаста „Двама геймри и половина“.

Епизодите на дигиталния формат са достъпни на спортната секциа сайта btvnovinite.bg, YouTube и в подкаст каналите на bTV в платформите на Apple, Spotify и Soundcloud.

Как да забавим процесите на стареене – на фокус в „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR на 20 март

Специален гост по темата тази неделя е проф. д-р Николай Цанков
Как да забавим процесите на стареене и кои са съвременните модерни неинвазивни методики на лечения на дерматологични заболявания и несъвършенства? Всичко това и още полезни съвети за правилната грижа за кожата ще разкрие проф. д-р Николай Цанков, председател на Българското Дерматологично дружество и национален консултант по дерматология и венерология в различното здравно предаване „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR тази неделя.

На 20 март, от 09:30 часа, заедно с водещата на предаването Яна Данаилова, гостът ще коментира каква е ролята на храната, житейските навици и стреса върху здравето, сияйния вид и младостта на кожата.

По мнение на специалиста, при близо 30% от пациентите, които са преболедували COVID-19, се наблюдават кожни усложнения. „На първо място това са хората, които имат изменение в ръцете“, споделя той и посочва, че обикновено в този случай се наблюдава наличие на прекомерна сухота, лющене, сърбеж и др. странични ефекти.

В студиото на предаването проф. Цанков ще разкрие кои са факторите, от които зависи здравето на нашата кожа, от какво се влияе нейният свеж и сияен вид, тонус и младост.

Не пропускайте да научите полезни съвети за правилната грижа за кожата - на 20 март, точно в 09:30 часа, в „Линия „Здраве“, по Bulgaria ON AIR.

TV1000 чества Оскарите с Дензъл Уошингтън, Никол Кидман и режисьора Пол Томас Андерсън

В програмата на филмотечния TV1000 за този месец има над 12 филма, с общо над 60 награди или номинации за Оскар, като само в неделята на церемонията – 27 март, можете да гледате „Прегради“ от 11:50, „Изкуствен интелект“ от 14:30, „Правилата на дома“ от 20:00 и „Ще се лее кръв“ от 22:35.
Причината режисираният от Дензъл Уошингтън „Прегради“ да е в оскаровата селекция на канала този месец, е че подобно на преди пет години, когато е номиниран за Оскар за главна мъжка роля във Fences, Дензъл отново е с номинация тази година - за The Tragedy of Macbeth.

Прегради
TV1000 праймтайм на 24 март, четвъртък в 22:00 и на 28 март, понеделник, в 20:00
Режисьор: Дензъл Уошингтън
В ролите: Дензъл Уошингтън, Вайола Дейвис, Стивън Макинли Хендерсън, Джован Адепо
Трой Максън е работник по чистотата в Питсбърг в средата на ХХ век, който някога е мечтал за бейзболна кариера, но е твърде възрастен, когато големите лиги започват да приемат чернокожи играчи. Опитва се да бъде добър съпруг и баща, но загубената му мечта за слава го гризе отвътре и го кара да вземе решение, което заплашва да разбие семейството му.
Филмът спечели един Оскар през 2017 г. - за поддържаща женска роля на Вайола Дейвис, която взе също Златен глобус и наградата на британската академия; "Прегради" бе номиниран за още три Оскара: за най-добър филм, за най-добър сценарий и за най-добра главна мъжка роля – на Дензъл Уошингтън!
Филмът е по едноименната пиеса на американския драматург Огъст Уилсън.През 2010 г. Уошингтън и Дейвис получиха най-престижната театрална награда в САЩ - "Тони", за изпълнението си.
Гледайте Дензъл и в „Манджурският кандидат“, където пък Мерил Стрийп има номинация за BAFTA за поддържаща женска роля – по TV1000 на 17 март от 22:00 и на 21 март от 20:00 часа.

Студена планина
TV1000 праймтайм на 22 март, вторник в 22:30 и на 28 март, понеделник в 22:55
Режисьор: Антъни Мингела
В ролите: Джуд Лоу, Рене Зелуегър, Никол Кидман, Доналд Съдърланд
„Студена планина“ на режисьора Антъни Мингела (носител на „Оскар“ за „Английският пациент“, 1996) e продуциран от Сидни Полак. Филмът е екранизация по едноименния роман на Чарлз Фрейзър. В главните роли освен Джуд Лоу, участват Рене Зелуегър, която печели Оскар за поддържаща роля във филма, както и Никол Кидман.
Тази година Никол е с номинация за Оскар за главна женска роля в Being the Rickardos.
В зората на Гражданската война, всички мъже от Студена планина, малко градче в Северна Каролина, се присъединяват към армията на Конфедерацията. Както много други жени, Ейда (Кидман) се е заклела да чака любимия си Инман (Лоу) да се завърне, но след години без вести вече все по-трудно крепи крехката надежда, че ще го види отново. И докато той бавно пътува към дома, тя, заедно със скитницата Руби (Зелуегър), ще търси силата да оцелее, надявайки се краят на войната да дойде скоро.
„Студена планина“ има 7 номинации за Оскар, включително за най-добър филм, а Рене Зелуегър има „Златен глобус“ за превъплъщението си.

Ще се лее кръв
TV1000 праймтайм на 21 март, понеделник в 22:35, 27 март, неделя в 22:35
Режисьор: Пол Томас Андерсън
В ролите: Даниъл Дей-Люис, Дилън Фрейзър, Пол Дано, Киърън Хайндс
След като един непознат го осведомява за богата на нефт общност, суровият нефтотърсач Даниел Плейнвю се отправя на експедиция за „лов на пъдпъдъци" заедно с осиновения си син Х.У., за да разгледа градчето, наречено „Малкият Бостън", и да се убеди сам. Когато мълвата се оказва истина, той се установява в малкия град, купувайки ранчото „Съндей" за своя основна база, и започва сондажите за нефт. Бизнесът на Даниел расте, но същевременно растат и личните му проблеми...
„Ще се лее кръв“ е носител на две награди Оскар – за главна мъжка роля на Даниел Дей-Луис и за кинематография.
Режисьорът Пол Томас Андерсън е номиниран за най-добра режисура тогава, както и тази година – за филма Licorice Pizza. Това са две от общо 11-те му номинации за най-престижната кино награда.

За пълната програма вижте www.TV1000.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара