БНТ с нови двойки водещи на "По света и у нас"

От понеделник (21 март) централната емисия новини „По света и у нас“ по БНТ 1 ще има нови двойки водещи. Аделина Радева – Даниел Чипев и Филипа Огнянова – Даниел Михайлов ще споделят важното на зрителите всяка вечер от 20:00 ч.

Даниел Чипев се завръща като водещ на централната емисия новини „По света и у нас“ заедно с Аделина Радева, като продължава да изпълнява и длъжността зам.-директор на дирекция „Новини и актуални предавания“ в обществената телевизия. Той има над 20-годишен журналистически опит. Започва своята кариера като репортер в Ефир 2 през 1997 г., след това е политически репортер в телевизия Ден и Нова телевизия. След завръщането си в БНТ е един от създателите на иновативната емисия „По света и у нас” в 18:00 ч. Впоследствие заедно с Добрина Чешмеджиева става водещ на централната емисия новини „По света и у нас“. През 2013 г. създава и продуцира публицистичното предаване по БНТ 1 „Още от деня“.

Филипа Огнянова също се завръща в екипа на „По света и у нас“ като водеща на централната емисия новини заедно с Даниел Михайлов. В края на 2020 г. тя излезе в майчинство, за да посрещне първородния си син. Филипа Огнянова започва своя професионален път като репортер в БНТ, а след това е сценарист, редактор и водещ на предаването „Денят отблизо“. През 2013 г. става редактор, впоследствие и продуцент на новините на БНТ 2. От 2018 г. е водеща на централната емисия новини „По света и у нас“ по БНТ 1.
Емисиите „По света и у нас“ по БНТ 1 утвърждават обществената телевизия като лидер в новините и публицистиката с професионализъм, обективност и отговорност към зрителите.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара