Актуално по ТВ на 19 март

„Ефектът на доминото“ в „Темата на NOVA“ 

Излизат ли сметките ви в края на месеца? Ако отговорът е отрицателен, не сте единствени – бизнесът също се задъхва. В глобалния свят, както и в играта на домино, изправените в колона плочки падат една след друга и повличат всичко след себе си. Ефектът не може да бъде избегнат и застига всички.

Войната в Украйна, извън преките разрушения и човешките жертви, отекна във всяко кътче на света и след COVID-19 нанесе втори удар върху икономиката. Но кой ще трябва да плати високата цена накрая?

Тази седмица в „Темата на NOVA” журналистът Ина Гълъбова и операторите Димитър Василев и Георги Георгиев търсят отговора на този въпрос. Има ли светлина в тунела и може ли изобщо да се говори за прогнози, след като на фронта няма изгледи за постигане на мир?
Гледайте „Ефектът на доминото" в „Темата на NOVA“ на 20 март, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова - събеседник на Мария Цънцарова в „Защо, господин министър?“ тази неделя по bTV

Вицепремиерът Корнелия Нинова ще коментира горещата тема на седмицата – ареста на бившия премиер Бойко Борисов в предаването „Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова тази неделя, 20 март 2022 г. след централната емисия новини на bTV. Водещата и Г-жа Нинова ще обсъдят още действията, които ще предприеме прокуратурата, както и искането за предсрочни избори от страна на политическа партия ГЕРБ.

Предложението за обявяване на форсмажор също ще бъде част от разговора на Мария Цинцарова с лидера на БСП. Предложението на министерство на икономиката бе кабинетът да обяви форсмажорни обстоятелства със задна дата, за да може да се облекчи българския бизнес – какви са нагласите на правителството, аргументите им и защо предложението за т.нар „непреодолима сила“ предизвика напрежение и вътрешно коалиционни трусове. Вицепремиерът ще даде отговор на въпроси, свързани с възможностите за борба със спекулата и напрежението заради смените в Министерство на земеделието.

Продължаващият конфликт в Украйна и сложната международна обстановка също ще бъдат важна част от разговора. Зрителите на bTV ще получат отговор на въпроса какво е отношението на БСП към санкциите срещу Русия и евентуалната помощ на България към Украйна.

Тези и други въпроси водещата Мария Цънцарова ще зададе на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в третото издание на „Защо, господин министър?“ веднага след централната емисия новини на bTV тази неделя, 20 март 2022 г.

Мария Цънцарова ще продължи да задава най-важните въпроси на представители на кабинета в новата поредица „Защо, господин министър?“ и да дава отговори на най-ключовите и горещо теми, които се отнасят до живота на всеки един българин. Епизодите на предаването може да намерите тук: https://btvnovinite.bg/why/

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара