Актуално по ТВ на 18 март

Сияна и Мирослав напуснаха най-романтичното риалити „Един за друг“ 

Екстремна игра с преминаване по въжен мост превърна Сияна и Мирослав в поредната двойка, разделила се с приключението „Един за друг“ по NOVA. Участниците трябваше да прекосят разстоянието помежду си, избирайки петте картички с най-важните моменти във връзката си до момента. Най-слабо в комбинираното изпитание с шест от десет съвпадения се представиха три двойки, но според регламента на елиминация бяха изпратени участниците, прекарали най-много време на въжения мост.

Преминаването отне най-много време на Сияна и Мирослав и се наложи те да се изправят срещу Милка и Желязко, които не се представиха задоволително в предизвикателствата през седмицата. По време на вота останалите двойки във Вилата на любовта дадоха едва един глас за Сияна и Мирослав и цели осем за опонентите им.

„Бяхме много щастливи да преживеем емоцията „Един за друг“. Това, че си тръгваме, не означава, че не сме един за друг – напротив, сигурни сме в този факт. Тръгваме си с достойнство и с това, което сме искали да покажем“, коментираха Сияна и Мирослав.

„Много сме щастливи, че оставаме и ще можем да се впуснем в още игри, защото най-интересните тепърва предстоят“, споделиха Милка и Желязко, като си обещаха да подхождат по-разумно в следващите предизвикателства, за да не се озоват отново на номинации.

Какво ще е следващото изпитание и коя от оставащите десет двойки ще се доближи до спечелването на голямата награда? – гледайте новите епизоди на „Един за друг“ – от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA.

Кастингите за следващия сезон на „Един за друг“ вече са отворени. Всички желаещи да се запишат, могат да го направят на адрес: https://nova.bg/casting2022 

На какво е способна Силвия Петкова, за да получи роля - гледайте в "Събота вечер с БНТ"

Тази събота (19 март), в 21:00 ч., Ники Станоев е подготвил феноменално шоу в студиото на „Събота вечер с БНТ“. Водещият ще посрещне актьорите Силвия Петкова и Ненчо Балабанов, както и певецa – Моисей Стойчев.

Независимата актриса Силвия Петкова ще признае на какво е способна, за да получи роля и защо е изнасяла концерт по време на раждането на сина си Сива, а Ненчо Балабанов ще разсмее зрителите с различните си превъплъщения, в които ще му партнира и Ники Станоев. Актьорът ще разкаже как се опрашват слънчогледи и какво е усещането да се снимаш в реклама за хемороиди. За финал – Моисей изпраща последните дни на зимата с песен на уста и заявка за нов албум.

Гледайте „Събота вечер с БНТ“ всяка събота от 21:00 ч. по БНТ 1, с водещ Ники Станоев

Michael Jackson изгрява на сцената на „България търси талант“ тази неделя от 20:00 ч. по bTV

Рапър се завръща в шоуто след 10 години, а един от талантите ще конкурира не какво да е, а мустака на професор Кантарджиев

Истински прабългарски ритуал за определяне на най-силния войн ще даде зрелищен старт на новия епизод на „България търси талант“ - в неделя вечер от 20:00 ч. по bTV. Историята на участниците в него ще развълнува искрено проф. Кантарджиев, който ще ги похвали за патриотизма и философията, която стои зад представянето им. След силното българско начало, епизодът ще продължи с весели таланти с огромен потенциал от всякакви ширини, стилове и измерения.

На сцената в неделя ще стъпи почти оригиналният Michael Jackson, за радост на зрителите и на Катето Евро, която ще се окаже негов голям фен, а появата му ще провокира Евелин Костова да проговори на испански за учудване на Николаос.
Рапър със сериозен стаж ще се завърне в шоуто за таланти, 10 години след първата си поява в него и ще зарадва всички в залата с авторската си песен „Шах и мат“. Той няма да получи златен бутон от взискателното жури, но ще бъде високо оценен по линия на текста и неговата актуалност.

Талантливи представители на едно от най-старите столични читалища ще се явят в шоуто, за да заявят своята достойна кауза от голямата сцена на „България търси талант“, а извънземна красавица и мечтателка да има цирково училище в България, ще демонстрира ювелирно, ефирно и вълшебно изпълнение.
Професионален и усмихнат майстор на широк спектър от строителни дейности – вътрешни ремонти, шпакловане и боядисване, ще се представи с изненадващ и много забавен номер, озаглавен „3 в 1“. Емоцията и настроението му бързо ще грабнат четиримата от журито, а Евелин Костова ще предположи, че номерът му е толкова добър, благодарение на впечатляващия му мустак. Абсолютно на шега, между дамите в журито ще се породи дори лек спор, чий мустак е по-добър – този на кандидата за слава или пък славният мустак на професор Кантарджиев.

Преподавател по йога и обща физическа подготовка ще постави изумителен финал на неделния епизод с учудващ и дори страховит номер, за който се е готвил цели 15 години.

Нова порция истинско забавление очаква всички пред екраните в неделя от 20:00 ч. по bTV, а епизодите на „Още от България търси талант“ на www.talent.btv.bg ще отведат и най-големите търсачи на таланти зад кулисите на шоуто.

Заедно за Украйна, благотворителен концерт на TVN в Полша, ще се излъчи на живо по Discovery в 21 държави

Тази неделя, 20 март, от 21:10 ч. българско време, ще се проведе благотворителен концерт в Лодз (Полша), по времето на който ще се събират средства в подкрепа гражданите на Украйна. Всички събрани средства от събитието ще бъдат дарени на организацията Полска хуманитарна акция. Discovery ще излъчи събитието на живо в 21 държави, включително и в България.
Заедно за Украйна е музикален концерт, организиран в знак на солидарност с всички хора, търсещи спасение от войната в Украйна. Всички средства, събрани от продажбите на билети, също ще бъдат дарени на организацията Полска хуманитарна акция, която оперирав подкрепа на Украйна от 2014 г. TVN, част от Discovery, ще дари всички приходи от 10-минутния си рекламен блок, който ще се излъчи преди концерта. По време на концерта зрителите от всички държави извън Полша също ще могат да подкрепят каузата, като направят дарение на https://www.siepomaga.pl/en/pah-ukraina или на https://discoveryrise.org/. Всички артисти, които ще участват в концерта, се включват безвъзмездно.

Discovery ще излъчи концерта на живо в повечето държави от Централна и Източна Европа. Зрителите на канала ще могат да гледат уникалното благотворително събитие на територията на: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Естония, Израел, Кипър, Косово, Латвия, Литва, Малта, Молдова, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватска, Черна гора, Чехия и Украйна.
По време на концерта Заедно за Украйна на сцената на Atlas Arena в Лодз ще се качат някои от най-големите музикални звезди на Полша и Украйна, сред които: Вито Бамбино, Кшищов Залевски, Иго, Дария Завялов, Станислав Сойка, Анита Липницка, Кая, Наталия Пшибиш, Мачей Мусяловски, Томаш Зентек, Тина Карол, Дагадана, Джери Хейл и Дария Псехо. Артистите ще изпълнят както своите най-нови и големи итове, така и някои най-обичаните песни в историята на полската и украинска съвременна музика. В проекта участие ще вземат и изключителните актьори Мая Коморовска, Данута Стенка, Ванеса Александър и Андрей Северин.

Музикален директор на концерта е Войчех Урбански, композитор и продуцент, автор на филмова музика, музика за телевизионни сериали и радио драми. Творческата идея за концерта е реализирана в партньорство с Анна Ставиченко, директор на симфоничния оркестър на Киев, която понастоящем е в Полша. Сред музикантите и танцьорите, които ще се включат, участват някои от най-изявените артисти на Полша и Украйна. Концертът се осъществява със съдействието и на полския театър във Варшава.

Събитието е организирано от агенция Follow The Step и TVN (част от групата на Discovery) като медиен партньор.

Концерт "Лучано Павароти и приятели 2" по БНТ 1

На 20 март (неделя), веднага след късната емисия новини „По света и у нас“, БНТ 1 ще излъчи концерта „Лучано Павароти и приятели 2“.

Концертът „Лучано Павароти и приятели 2“ e вторият концерт от поредицата благотворителни събития, които италианският оперен тенор Лучано Павароти организира между 1992 и 2003 г. в родния си град Модена, Италия. Състоялият се на 13 септември 1994 г., концерт, събира на една сцена гениалния Павароти и световноизвестните гост изпълнители Брайън Адамс, Андреас Воленвайдер, Нанси Густафсън, Джорджия и Андреа Бочели. Приходите от десетте музикални вечери са дарени за хуманитарни каузи, включително на международната хуманитарна агенция War Child и Върховния комисариат на ООН за бежанци. Всички концерти са издадени на CD и DVD от London Records (сега Decca Records), които са продадени в над 1 милион копия по целия свят.

Гледайте концерта „Лучано Павароти и приятели 2“ на 20 март (неделя) по БНТ 1, веднага след късна емисия новини „По света и у нас“

Забележителна премиера и незабравими истории в последната седмица на „Треска за Оскари“ 

Селекция от хитови заглавия ще предложи и последната седмица на емблематичната за KINO NOVA кампания „Треска за Оскари“. Зрителите ще имат възможността да се насладят на осем филма, единият от които премиерния за България – „Бохемска рапсодия“. А в неделната нощ на 27 срещу 28 март киноманите ще могат да проследят бляскавата церемония по обявяването на големите победители в най-престижните филмови награди „Оскар“.

В понеделник (21 март) в 21.00 ч. напрегнато и вълнуващо начало ще даде отличеният с пет „Оскара“ филм – „Мълчанието на агнетата“. В култовата лента Джоди Фостър става смела стажантка във ФБР, която рискува живота си в опит да спаси изчезнала жена от сигурна смърт. Опасното търсене на убиеца я изправя срещу чудовищния, но брилянтен психиатър д-р Ханибал Лектър. Във вторник (22 март) Капитан Америка и Черната вдовица привличат на своя страна младия съюзник Сокола в „Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител“. В стремежа си да осуетят пъклен заговор, тримата се озовават срещу неочаквания и много по-страховит враг Зимният войник.

Започналата като игра на котка и мишка за чаровния мошеник Франк (Леонардо Ди Каприо) и агента от ФБР Карл Хенрати (Том Ханкс), се превръща в силно приятелство в брилянтния филм „Хвани ме, ако можеш“ в сряда (23 март). „Треска за Оскари“ продължава в четвъртък (24 март) с Бен Афлек и Розамунд Пайк, които влизат в ролята на привидно перфектна семейна двойка в „Не казвай сбогом“. След като съпругата му изчезва, образът на Ник Дън като грижовен съпруг започва постепенно да избледнява, а подозренията към него се увеличават. Незабравимо космическо изживяване за феновете на фантастиката ще предложи филмът „Пасажери“ в петък вечер (25 март). Потеглил на 120-годишно пътешествие до далечна колония, екипажът на космически кораб „Авалон“ е в състояние на дълбок сън, докато неизправност не събужда един от тях (Крис Прат) 90 години по-рано от предвиденото.

Забележителен поглед към живота на рок звездата Фреди Меркюри и групата Queen ще представи премиерата на филма „Бохемска рапсодия“ на 26 март по KINO NOVA. Чрез революционното им звучене, удостоената с четири „Оскара“ биографична лента проследява стремителния възход на британската група от създаването й до паметното й изпълнение на историческия концерт Live Aid през 1985 г. В неделя (27 март), броени часове преди началото на церемонията, киноманите ще могат да се насладят на вечните класики „Хубава жена“ от 20.00 ч. и номинираната в цели осем категории лента „Остатъкът от деня“ от 22.20 ч.

Бляскав край на кампанията ще сложи филмовото събитие на годината – церемонията по връчването на 94-те награди „Оскар“, която ще се излъчва директно по KINO NOVA в нощта на 27 срещу 28 март. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA.

Не пропускайте вълнуващата селекция от осем отличени филма в "Треска за Оскари" всяка вечер по KINO NOVA.

Празникът "Кюстендилска пролет" в "Линия култура" по БНТ 2

Днес, 21 март (понеделник), в деня на пролетното равноденствие, предаването „Линия култура“ от 18:30 ч. по БНТ 2 представя на зрителите атмосферата от празника „Кюстендилска пролет“.

Зрителите на „Линия култура“ ще научат повече за празника, който повече от 50 години се провежда в град Кюстендил. В пряко включване от града на плодородието ще бъдат представени съхранените обичаи и традиции, които жителите изпълняват всяка година по повод официалния празник на града. Зрителите на „Линия култура“ първи ще станат свидетели на финала на конкурса „Кюстендилска пролет“ и ще видят избраната победителка с двете ѝ подгласнички. Избраните момичета символизират настъпващата пролет, младостта, красотата, топлотата и надеждата, подобно на трите нимфи Хартиите (богините на плодородието). Този конкурс е патентован и е първият в България за избор на най-красиво момиче. Първото му издание се провежда през 1966 г.

Предаването за култура на БНТ 2 ще заведе зрителите и до драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, където ще се насладят на първата професионална изява на млади творци с представлението „Заровеното дете“ от Сам Шепърд. В студиото ще участват режисьорът на постановката Николай Йорданов и заместник – директорът на драматичния театър в Благоевград Севар Иванов. Проектът е финансиран по програма „Дебюти“ на Национален фонд „Култура“ и фондация „Лъчезар Цоцорков“. Как актьорите се подготвят за представлението и готови ли са младите творци за професионалния си дебют на сцена?

Гледайте предаването „Линия култура“ в понеделник (21 март) от 18:30 ч.,
по БНТ 2

Вечеря за шампиони с Ивет Горанова в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота от 18:00 ч. Ивет ще приготви специално меню за своите приятелки, олимпийски медалистки

Тази събота (19 март) от 18:00 ч. Chef Силвена Роу посреща в кухнята на „Моето звездно парти“ олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. „За мен е изключително удоволствие и голяма чест да прекарам една вечер в компанията на Силвена. Когато я видях за първи път и се запознах с нея, усетих една светлина, една красота – не само като външно, но и като вътрешно излъчване. Очарована съм от рецептите й и се радвам, че успях да се докосна до нейната кухня от първо лице“, споделя Ивет за впечатлението си от Chef Роу.

Българската шампионка ще потърси съдействието на кралицата на вкусното и здравословното хранене, за да събере своите приятелки олимпийски медалистки на специална вечеря: „С тези момичета преживяхме доста трудни моменти по състезанията и по лагерите, но искам сега с тях да отпразнуваме олимпийските медали и мисля, че тази вечер е най-подходящият момент за това“.

Ивет ще разкрие как протичат тренировките й, каква е диетата й и на какви храни набляга. Пред Chef Роу златното момиче за пръв път ще разкаже и за емоцията след като е разбрала, че е станала шампион на Летните олимпийски игри в Токио. Защо е почувствала слабост в най-паметния момент от живота си до момента и какво й е попречило да се зарадва пълноценно на олимпийската титла – отговорът тази събота (19 март) от 18:00 ч. в „Моето звездно парти“ по bTV.

Chef Роу и Ивет ще приготвят заедно меню за шампиони – за предястие аспержи с дресинг от веганово синьо сирене, за основно ястие – агнешко с гарнитура от пурпурен картоф, с какъвто се хранят дълголетниците, а за десет – шоколадова чия на водна баня, декорирана с 24-каратов златен лист. Специално за зрителите Силвена ще разкрие за ползите от полифенола в зеленчуците, който помага да изглеждаме винаги свежи, млади и енергични.

В края на вечерта Chef Роу и Ивет ще посрещнат гостите на олимпийската шампионка – медалистките Ерика Зафирова (художествена гимнастика), Евелина Николова (борба) и Станимира Петрова (бокс).

Не пропускайте гостуването на Ивет Горанова в звездната кухня на Chef Силвена Роу – тази събота (19 март) в „Моето звездно парти“ от 18:00 ч. по bTV!

Даниел Цочев на гости в "Джинс" по БНТ 1 

Тази събота /19 март/, предаването „Джинс“ на БНТ 1 от 11:30 ч. тръгва по местата, от които са предците на актьора с най-сините очи-Даниел Цочев.

В документалната поредица „Джинс“, зрителите на БНТ 1 ще получат отговори на въпроси за родовата история на талантливия театрален, филмов, телевизионен и озвучаващ актьор и певец. Въпросите и отговорите ще носят емоционално настроение като: Какво е да откриеш стогодишни калъпи, които са основата на прадядовия занаят в родното село Дълбок дол? Как се чувства актьорът в Тетевен на мястото на първата къща, издигната от майчиния му род в центъра на града? Зрителите на предаването за родовата памет на обществената телевизия, ще научат и за драматичната съдба на майката на Даниел Цочев и ще разберат от къде е дошъл музикалният му талант.

Гледайте „Джинс“ на 19 март (събота) от 11:30 ч. по БНТ 1

БНТ излъчва церемонията на "София Филм Фест" по БНТ 2

На 20 март (неделя) от 20:00 ч. по БНТ 2 ще бъде излъчена церемонията по награждаването на най-добрите филми от Международния конкурс, Балканския конкурс, Международния документален конкурс и Конкурса за български късометражен филм. За 20-и път международно жури ще определи голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм „София – град на киното”, съдържаща парична премия от 7000 евро, осигурена от Столична община. Председател на журито е българската режисьорка Иглика Трифонова.

26-и международен филмов фестивал „София Филм Фест“ се провежда от 10 до 31 март. Утвърдил се като едно от най-значимите филмови събития в Централна и Източна Европа, „София Филм Фест“ е единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света според сп. „Варайъти“ и в календара на ФИПРЕССИ. Филмите се прожектират в киносалони в София, а програмата включва още Пловдив, Варна и юбилейното 20-то издание на в Бургас. Фестивалът се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община, с подкрепата на Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ и програма „Творческа Европа“ MEDIA на Европейския съюз, в партньорство с Националния дворец на културата, културни институти, спонсори, партньори и приятели.

Гледайте церемонията на „София Филм Фест“ на 20 март (неделя) от 20:00 ч. по БНТ 2 и на 22 март (вторник) от 23:30 ч. по БНТ 1.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара