Актуално по ТВ на 25 март

Discovery представя филм за Зеленски в специална вечер, посветена на войната в Украйна

Discovery представя специална вечер от програмата си, посветена на събитията, които се случват в Украйна. Поредицата репортажни филми започва със „Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин“, който ще се излъчи по Discovery Channel на 27 март (неделя), в 22:00ч.

За да покаже случващото се и да увеличи осведомеността около конфликта, Discovery ще излъчи редица подбрани документални филми, посветени на представянето на борбата на украинския народ. Програмите включват „Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин“, „Бягство от Ирпен“, специална версия на концерта за набиране на средства „Заедно за Украйна“, който се проведе в Полша на 20 март, и „Тайните на отравянето в Солсбъри“.

На 20 март, в Лодз (Полша) Discovery организира уникален LIVE благотворителен концерт, обединявайки полски и украински артисти в една обща кауза: да се наберат средства в подкрепа на жертвите от войната. Пред публика от над 12 000 души и милиони телевизионни и онлайн зрители, артистите отправиха своите послания и изпълнения. Събитието бе излъчено на живо по Discovery Channel в повече от 50 държави в Централна и Източна Европа и САЩ. Бяха събрани над 2 милиона долара, като даренията продължават да се събират. Discovery направи дарение от 500,000 долара, като дари и всички приходи от рекламния блок преди излъчването на концерта в Полша и Румъния.

Зеленски: Човекът, който се опълчи срещу Путин, 22:00 ч., 27 март

Един нов 30-минутен портрет на украинския президент Владимир Зеленски. Филмът разказва за неговите млади години и живота му преди да стане президент, както и какво е да си лидер на Украйна под обсада.

Бягство от Ирпен, 22:26 ч., 27 март

Михал Пшедлацки е журналист, напуснал Украйна преди една седмица. Неговата цел е да покаже отблизо съпротивата на украинската армия и цивилните граждани, както и ужасяващата опасност от руската военна агресия, с която живеят нормалните хора. Един от злощастните символи на войната е разрушеният мост в Ирпен, който е единственият начин жените, децата и възрастните хора да избягат от руските бомби и куршуми.

Тайните на отравянето в Солсбъри, 22:55 ч., 27 март

През 2018 г. двойният агент Сергей Скрипал и дъщеря му са отровени в Солсбъри, Англия. Замесени хора и ексклузивни нови доказателства разказват историята на тези трагични събития, които превърнаха едно малко градче в сцена на глобален заговор за убийство.

Заедно за Украйна, 00:00 ч., 28 март

Благотворителен концерт, провел се на 20 март в Лодз (Полша), по време на който се събраха над 2 милиона долара дарения за страдащите от войната в Украйна.

Телевизионна премиера - "Котка в стената" от Мина Милева и Весела Казакова по БНТ 1

На 27 март (неделя) от 21:00 ч., в неделната поредица „БГ киновечер“ по БНТ 1 гледайте телевизионна премиера на драмата „Котка в стената“.

„Котка в стената“ е игралният дебют на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова. Филмът е селектиран в пет фестивала, А-категория със световна премиера в основното състезание на фестивала в Локарно и постига първо място в лятната класация на Скрийн Интернешънъл за независими фестивални хитове през 2019 г. „Котка в стената“ е в селекцията за Европейските филмови награди от 2020 г. Носител е на наградата на международната критика на Варшавския фестивал 2019 г., две награди на публиката и на младежкото жури на фестивала на Тарковски Зеркало в Русия. Филмът е обявен за най-добър дебют на българския национален фестивал “Златна Роза” през 2019 г. и за най-добър български филм на София Филм Фест 2020 г. Получава масово кино-разпространение в Испания, а в Америка е в Амазон Прайм със 100% рейтинг във авторитетния уебсайт „Ротън Томато“, отразяващ мнението на световните кино-критици. Според световните кино експерти именно този филм е тръмплин за успешната последваща кариера на режисьорския тандем със селекцията им в Кан с „Жените наистина плачат“ през 2021 г.

„Котка в стената“ е копродукция между България, Великобритания и Франция и е подкрепен за развитие от под-програма „МЕДИА“ на Творческа Европа. Българската национална телевизия подкрепя проекта за кратка телевизионна новела, с което става ко-продуцент на филма.

Режисьори на „Котка в стената“ са Мина Милева и Весела Казакова, оператор - Димитър Костов, продуценти - Мина Милева, Весела Казакова, Ламброс Атешлис, Кристоф Брунше и музика Анди Каутън. В ролите зрителите ще видят Ирина Атанасова, Ангел Генов, Орлин Асенов, Гилда Уо, Джон Джо Инкпен и други.

Гледайте „БГ киновечер“ всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Участниците в „Един за друг“ избраха своята първа Кралица на красотата

Участниците в „Един за друг“ станаха част от първия в историята на предаването конкурс за красота. Изящество и романтика изпълниха атмосферата в изпитанието за двойки, а дамите получиха възможността да се почувстват като истински кралици на красотата.

Отговорността за мъжете в предизвикателството беше голяма, тъй като трябваше не само да подберат тоалетите и аксесоарите на своите половинки, но и да се уверят, че дамите ще се чувстват добре в тях. Типично по мъжки те изпитаха затруднения да предположат какво ще се отговаря максимално на вкуса на жените им, но не оставиха несигурността да повлияе на ентусиазма им. Мъжете получиха и друга тайна задача – да проявят смелост, като напишат романтично писмо, в което разкриват най-дълбоките си и искрени чувства. Написаното от тях предизвика много емоции и сълзи от радост у дамите.
В края на дефилето с официални рокли и бански костюми, всички участници оцениха представянето на жените. Най-много точки единодушно получи Веселина, която се оказа родена за модния подиум. Благодарение на своята неповторима харизма и излъчване, половинката на Гани спечели първата титла в конкурса „Мис „Един за друг“.

След емоционалното преживяване водещият Емо Чолаков изненада двойките с новината, че нито една от тях няма да отпадане и ще има възможност да остане в предаването още една седмица. Какви нови игри предстоят в новите епизоди и ще успеят ли участниците, заели последните места в изпитанията тази седмица, да се изкачат по-нагоре в класирането и да се спасят от номинации?

БНТ излъчва церемония "ИКАР" по БНТ 1

На 27 март (неделя), БНТ 1 ще излъчи от 22:40 ч., церемонията за национални награди за сценични изкуства „ИКАР“.

На 48-мите годишни награди на Съюза на артистите в България, ще бъдат връчени отличия в 22 категории. Водещи на церемонията са актьорите от трупата на Театър „Възраждане“ – Роберт Янакиев, Виттория Николова, Лиляна Шомова, Йордан Ръсин и Ивайло Драгиев. Участие в събитието ще вземат трио „Вива“, Любо Киров, Станислав Сланев – Стенли и Смесен хор „Света София“.

Гледайте връчването на годишните награди „ИКАР“ на 27 март (неделя) от 22:40 ч. по БНТ 1.

Проф. Кантарджиев получава специален поздрав с танц „Пандемия“ в новия епизод на "България търси талант" - неделя от 20 ч. по bTV

Професор Кантарджиев получава специален поздрав с танц „Пандемия“, а Николаос поставя рекорд за най-много дадени „не“ - в неделя вечер от 20 ч. по bTV

В разгара на осмия сезон на „България търси талант“ тази неделя oт 20:00 ч. по bTV, на сцената ще се качи талант, който вече я е покорил в един от изминалите сезони. Той бързо ще бъде разпознат и поздравен от Нико и Катето Евро, а номерът му ще бъде подобаващо оценен.
Циркова артистка от с. Добромирка ще очарова бляскавото жури със забавен номер и неподправеното си щуро настроение, което с лекота ще завладее и всички пред екраните. Неочакван микс от стенд-ъп комедия в съчетание с фокуси, ще изненада с демонстрация тип „неглиже“, но усещането рязко ще се промени с настъпването на неочаквания и дори шокиращ финал на номера.

В неделя вечер колоритният член на журито – проф. Тодор Кантарджиев, ще бъде специално поздравен от сцената с танц, озаглавен „Пандемия“. Това определено ще зарадва професора и той с ентусиазъм ще откликне с „Браво“ и голямо „да“.

Млад майстор на тротинетка ще изненада журито с екстремен номер, интелект и дар слово. Носител на 47 световни рекорда ще поизплаши четиримата, а Евелин май ще съжали за коментара си към него. Тя ще бъде поканена да се включи в страховитата демонстрация на сцената, а на финала Николаос ще възкликне с облекчение: „Колеги, радвам се, че вече всички сме си по местата и сме цели!“.
С думите „земляци сме“, красавицата Евелин ще посрещне поредния участник от град Перник, дошъл да премери сили за титлата „талант на България. Той ще запознае всички в залата, а и цяла България, с една много интересна и съвсем непозната игра, която ще демонстрира на сцената на шоуто.

Две приятелки и съученички ще стъпят на голямата сцена с идеята да споделят общата си страст към музиката и творчество, а прохождаща барабанистка ще впечатли с енергията си всички в журито с изключение на взискателния и изтънчен фен на барабаните - Николаос.
През целия епизод между членовете на журито ще прехвърчат шеговити и забавни реплики от типа „уради под кръста“, а Николаос може би ще постави своеобразен рекорд за най-много казани „НЕ-та“ в един епизод.

И тази неделя доброто настроение с ефира на bTV е гарантирано с новия епизод на „България търси талант“. Всякакви новини за участниците и членовете на журито можете да следите на www.talent.btv.bg и в всички каналите на шоуто в социалните мрежи.

Професор Стефан Мантов и Георги Мантов на гости в "Джинс" по БНТ 1

Тази събота (26 март), предаването „Джинс“ на БНТ 1 от 11:30 ч. тръгва по следите на една от най-големите тютюнджийски фамилии от Хасково – Мантови.

В документалната поредица „Джинс“, зрителите на БНТ 1 ще получат отговор на въпроса възможно ли е неук овчар да стане магнат? Родът Мантови е със забележителна история, която води началото си от село Мaлево, където родоначалникът Юрдан Мантов е извеждал овцете на паша. По какви пътечки поема съдбата му ще се разбере от потомците на рода кардиологът проф. Стефан Мантов и Георги Мантов. На финала със сигурност зрителите ще се убедят, че животът е далеч по-добър сценарист от сценаристите на най-успешните сериали.

Гледайте „Джинс“ на 26 март (събота) от 11:30 ч. по БНТ 1

"120 минути голям смях с Никола Анастасов" по БНТ 1 

В събота (26 март), от 19:00 ч., БНТ 1 ще излъчи първа част от филма „120 минути голям смях с Никола Анастасов“, посветен на легендарния български актьор.

В документалния филм Никола Анастасов разказва за смеха и тъгата на актьора. Той е в първия випуск на Театралния факултет с декан, който ги учи на "нов театър", с друг подход и облик, но той му признава, че не става за комик. Следващият директор - Желчо Мандаджиев, ръководещ едновременно сцените на "Трудов фронт" /дн. "Театър зад канала"/ и Сатиричния театър, му дава роля на влюбено момче, с която Анастасов впечатлява и печели Наградата на Прегледа на театралните дейци. От този ден вестниците започват да пишат за него.

 „120 минути голям сях с Никола Анастасов“ проследява живота и кариерата на вечно усмихнатия актьор чрез кадри и фрагменти с негово участие в скечове, програми, спектакли и и сериали - "Сите сме софиянци", "Ханчето", "Кандидати на славата", "Ние, духовата музика", "Бабата пристигна", "Първомайски спектър" и други.

Режисьор на филма е Петър Бакалов, сценаристи са Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев, а оператор е Димитър Константинов.

Гледайте двете части на филма „120 минути голям смях с Никола Анастасов“ в събота (26 март и 4 април) от 19:00 ч. по БНТ 1

Дейвид Бореаназ за 5-ти сезон в главната мъжка роля в „Морски тюлени“.

От 29-ти март, всека вторник вечер, по един премиерен епизод по AXN.

Лоялността на феновете е доказана – военната драма на CBS „Морски тюлени“, се връща за своя 5-ти сезон, с премиера за България по AXN. Сериалът проследява професионалния и личен живот на един от най-елитните отряди войници, докато тренират, планират и изпълняват най-опасните и рисковани военни мисии.

Дейвид Бореаназ е в ролята на Джейсън Хейс - уважаваният и непоколебим лидер на Първи отряд, чийто личен живот страда най-много, заради отдадеността му към работата. Освен изпълнител на главната роля, Дейвид Бореаназ е продуцент, а също и режисьор на някои от епизодите.
На вниманието Ви в следващите редове, предоставяме няколко думи от Бореаназ по повод един от важните аспекти, на които сериалът акцентира.

Въпрос: Един от сериозно застъпените аспекти в шоуто е справянето с предизвикателствата на психичното здраве, пред които са изправени професионалните военни от специалните части. Това, разбира се, включва и Джейсън Хейс. Изглеждаше, че в края на четвърти сезон той се подобряваше от последствията на своята травма, но сериозни проблеми като неговите не се решават за една нощ. Къде се намира Джейсън в 5-ти сезон, по повод на психологическия си проблем?

Дейвид Бореаназ: Да, за съжаление, идва моментът, в който сериозната травма, с която се бори започва да се завръща. Обикновено хората в тази ситуация, сякаш не искат да се занимават с това, което се случва, игнорират го, не му обръщат внимание, защото смятат, че ако не забелязват проблема той ще отшуми от само себе си. Продължват да работят на пълен капацитет, а да спрат, за да си обърнат внимание не е вариант, дори и ако работата им започне да страда.
Ето защо и борбата за Джейсън е толкова жестока, затова му е толкова трудно, защото работата за него е неговият живот. Това е единственото, което може да прави и в което е наистина добър.

Темата за психичното здраве е застъпена с всички членове на екипа, през целия сезон. Предстои да видим и как Джейсън ще се срещне с баща си, за да намери корена на травмата си, а също ще поеме на голямо пътешествие с аяхуаска*, което аз бях наистина развълнуван да изследвам! Когато хората си помислят за аяхуаска, си мислят, че това е просто поредния източник на ДМТ - един от най-силните природни халюциногени, но днес аяхуаска е мощен съюзник в подсилването на умствения капацитет, борбата с депресията и подпомагане на психичното здраве с помощта на природата.

Това невероятно пътешествие, ще поведе героя ми по пътя към намиране корена на неговата травма, а опитвайки се да я разбере, той неизбежно ще се озове крачка по-близо до това, да стане по-добър човек и по-добър лидер.

* С думата „аяхуаска” се означава, както самото психоактивно растение Banisteriopsis caapi, така и отварата, направена от него.

Адаптация на бежанци ученици от Украйна в благоевградски училища в "Знание.БГ" по БНТ 2

Този четвъртък (24 март), предаването „Знание. БГ“, излъчи епизод посветен на темата за адаптацията на бежанци ученици от Украйна, които подават заявления, децата им да бъдат приети в училища в област Благоевград. Зрителите получиха информация за това какво трябва да се направи, за да се улесни адаптацията им и как възрастните трябва да говорят с подрастващите за военните действия.

 В студиото на „Знание.БГ“ се разгърнаха и темите за любовта към физиката, за цената на успеха. Защо учител преподава безплатно физика на деца от Благоевград и какви усилия са необохдими, за да те приемат в Оксфорд? По тези въпроси говориха преподавателя Стефан Михалков, който обучава деца безплатно, неговия възпитаник Костадин Чучулайн, който е приет да учи в Оксфорд и психолога Елена Михайлова. Отговори на няколко вълнуващи въпроси, зрителите получиха от Никола, Бела и Мартина в рубриката „Малките мислители“. Децата разсъждаваха над въпроса защо, според проучване на МОН българските ученици учат най-малко в Европа и колко трябва да бъдат дълги ваканциите?

Гледайте „Знание.БГ“ всеки четвъртък от 11:00 ч. по БНТ 2

„Стани богат“ вече и във VOYO 

bTV качва култовото шоу на платформата си за видео съдържание

Почитателите на най-великата игра в световен мащаб – „Стани богат“, могат да гледат любимото си предаване на платформата за видео съдържание VOYO.BG от 28 март 2022 г.

Знаменитото шоу, в което познанията могат да бъдат възнаградени с големия приз от 100 хил. лева се излъчва всеки делничен ден от 18:00 в ефира на bTV. А всички, които са пропуснали могат да го гледат на btvplus.bg. От края на март феновете, които обичат да проверяват своите знания и да трупат нови ще могат да гледат любимото си шоу и на VOYO.BG в реално време или когато им е най-удобно.
За най-запалените почитатели на играта bTV Media Group създаде дигиталната игра „Стани богат“. Тя може да се достъпи навсякъде и по всяко време чрез десктоп или мобилно устройство. Участниците имат право да играят без регистрация, неограничен брой пъти, за да проверят кое е най-високото ниво, до което могат да достигнат.

В интернет портала за видео съдържание VOYO.BG потребителите могат да гледат архив на телевизионните сериали и предаванията на bTV. Спортните фенове пък ще проследят и интернет излъчванията на спортни събития, за които bTV има права.

На платформата на VOYO.BG се излъчва 48 часа преди ефир хитовия сериал „Мен не ме мислете“. Потребителите се наслаждават още на „Вавилон“, „Приключенията на Падингтън“, както и „Опасно изкушение“, „Буря от любов“, „Обещание“, „Ослепително слънце“, „Майчина любов“, „Бараж“, „Последното кралство“, „Хуберт и Щалер“. Както и предишни сезони на предаванията, „България търси талант“, „Шоуто на Николаос Цитиридис“, „Култ“, „Търси се“, „Без багаж“ и много други.

Богатото съдържание от филми, сериали и предавания на VOYO.BG е достъпно на всички устройства.

Асен Блатечки се развихря в кухнята на Силвена Роу в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота от 18:00 ч. Асен Блатечки ще приготви специално меню за своите колеги от театъра

Тази събота (26 март) от 18:00 ч. Chef Силвена Роу ще посрещне в кухнята на „Моето звездно парти“ любимия си български актьор Асен Блатечки. „Лошото момче“ на българското кино ще потърси кулинарното съдействие на кралицата на вкусното и здравословно хранене, за да приготви специална вечеря, с която да отбележи Световния ден на театъра – 27 март.

Гости на Блатечки ще са Койна Русева, с която са сценична двойка от над 20 години, София Ракова, която се грижи за ефектния му сценичен вид, и Максим Тутунаров, по чиято книга „Най-красивата жена, която убих“ Асен съвсем скоро предстои да направи филм.

„Когато се наложи да сготвя нещо, го правя прилично, но в никакъв случай не съм любител готвач. Всичко, което Силвена прави, е изключително вкусно. Ако трябваше аз сам да сготвя, сигурно щеше да е катастрофално“, споделя Асен за премеждията си в кухнята на „Моето звездно парти“.

За основно Силвена и Асен ще приготвят телешко филе, поднесено с нар и лук, и риба треска с гарнитура от две пюрета – от фасул и от грах. За десерт Chef Роу ще покаже как се прави фаворитът на най-големите кралски особи – английският шедьовър „итън мес“.

В края на вечерта Асен и Силвена ще посрещнат гостите на домакина, с които ще обсъдят интересни теми като разликата между хронологичната и биологичната възраст и какви са премеждията на веганите, каквато е и Койна, за която двамата ще поднесат специално меню.

Не пропускайте гостуването на Асен Блатечки в звездната кухня на Chef Силвена Роу – тази събота (26 март) в „Моето звездно парти“ от 18:00 ч. по bTV!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара