Актуално по ТВ на 24 март

Chef Силвена Роу посреща Наум Шопов и годеницата му Теа в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота в 18:00 ч. звездната двойка ще приготви здравословно кето меню

Тази събота (05 март) от 18:00 ч. Chef Силвена Роу отново кани зрителите на bTV на „звездно парти“, а гости на кралицата на вкусното и здравословно хранене ще бъдат една от най-обичаните млади български двойки – Наум Шопов и очарователната му годеница Теа Минкова. Двамата ще потърсят съдействието на Chef Роу, за да приготвят здравословна кето вечеря за техни приятели, с които не са се събирали от дълго време и имат да наваксват.

„Силвена е изключителен професионалист и ни предразполага да се чувстваме спокойни, но все пак и респектирани от нейното присъствие в кухнята“, споделят Теа и Наум, които за първи път в „Моето звездно парти“ ще издадат и кога смятат да направят следващата крачка и да се врекат във вярност един на друг.

Пред Chef Роу Наум ще разкрие как поддържа атлетичната си фигура, каква роля има храненето в тренировъчния му режим и защо „плочките се правят в кухнята“. По време на традиционния здравословен пазар Силвена ще даде ценни съвети за това как се избират месо, яйца и риба, а пред Наум и Теа ще разкрие за ползите от „пурпурните“ храни, с които ще ги посъветва да захранят малката си дъщеричка Амая.

Тримата ще приготвят кето меню, състоящо се от салата айсберг с „лафу“ дресинг, ребърца в сос от бяло мизо и торта без брашно със здравословни калории, подходяща за хора с диабет и с алергия към ядки, а след това ще посрещнат и гостите – Ягода и Александър Мажгурови и фитнес треньорът Сами Хосни.

Не пропускайте гостуването на Теа и Наум в звездната кухня на Chef Силвена Роу – тази събота в „Моето звездно парти“ от 18:00 ч. по bTV!

Оцелелите в „Survivor: Скритият идол“ се обединиха 

След трудни дуели на Острова на изкуплението от предаването си тръгнаха болногледачът Георги Петков и лекарят Иван Узунов

Битката за победата в „Survivor: Скритият идол“ по bTV навлиза в решителната си фаза. Всички оцелели участници от трите враждуващи племена – „Бонток“, „Ифугао“ и „Безименните“, разрушиха лагерите си, оставиха отличителните си знаци и се обединиха. В следващите седмици те ще трябва да се справят с още по-големи предизвикателства и да покажат още повече смелост, сила и съобразителност.

Дългоочакваното обединение беше съпроводено от огромно напрежение и рискови ходове, а двама от претендентите за наградата от 150 000 лева си тръгнаха завинаги от екстремното риалити след сблъсък с волевия Драгомир Методиев. Собственикът на автосервиз и изгнаник на Острова на изкуплението първо надви болногледача Георги Петков при разплитането на здраво завързано въже и мятането на топка в кош. Драго успя да отстрани от „Survivor“ и атлетичния, изпълнен с хъс лекар Иван Узунов в класическата за предаването игра - редене на дървено домино върху нестабилна греда.

След като срази опонентите си, Драго получи правото да напусне самотния, недружелюбен Остров на изкуплението и да се присъедини към обединените племена. Той обаче не се завърна в голямата игра на „бял кон“, а, както подхожда на едно екстремно риалити - на гърба на воден бивол, известен на Филипините като карабао.

Обратът в „Survivor“ се превърна в катализатор за нови стратегии, с които участниците се надяват да стигнат до финала. „В обединението ще играя със Зоран и Кари, те са ми най-близки. Ще махнем хора, които не желаем да са в играта - Алекс, Джулиана, Денис, Мила. Имаме ходове, които ще допринесат за придвижването на групата ни напред“, начерта бъдещето фитнес треньорът Иван Георгиев. Режисьорът Зоран Петровски пък предприе рисков ход - пожела да влезе в битка по свое желание, изгради силна връзка с опонентите си, осигури си подкрепа и така показа, че мисли няколко стъпки напред.

Седмицата беше белязана и от емоционални лични признания. Софтуерният инженер Ганка Статева показа пред камерите белега ръката си, получен след изгаряне с вряла вода в детството й. „Имах огромен комплекс от него. За бала си уших рокля с дълъг ръкав, да не се забелязва. Започнах да нося тениски едва на 19-годишна възраст. Но днес вече харесвам белега си, той е част от мен, от историята ми. Съжалявам, че толкова години позволих да бъде мой комплекс“, откровена беше тя. Лекоатлетката Карин Околие пък с горчивина призна, че като дете е преживяла тормоз. „В училище ми се подиграваха, само защото имам различен цвят на кожата“, разказа тя.

Раждане в домашни условия в „Мен не ме мислете“

Героинята на Весела Бабинова на косъм да остане без работа и без родителски права над дъщеря си Мария

Любовният триъгълник между Яна (Весела Бабинова), Мартин (Рушен Видинлиев) и Ася (Дария Симеонова) се задълбочава и прераства в истинска драма, след като асистентката в кантора „Захариев и Захариев“ осъзнава, че е живяла в заблуда за връзката си с адвокат Касимов. Докато тя стяга куфарите си за дългоочакваната романтична ваканция в Барселона, нейният възлюбен помага на Ева (Любомира Башева), която не успява да дочака линейка и ражда в дома на Яна с тяхна помощ.

Адвокат Касимов се превръща в спасител на Ева и с изобличаването на мнимия любовник на майка й Мирослав Огнянов (Владимир Зомбори), благодарение на показанията на нови жертви на измамника, сред които е и Анита (Десислава Моралес).

Яна се чувства все по-неловко от развитието на отношенията й с Мартин и решава да напусне кантората. В желанието си да се дистанцира от него, тя обмисля дали да приеме поканата за среща от Павел Биков (Петър Антонов). А в опит за пореден път да изгони бившия си мъж Христо (Иван Юруков) от апартамента, конфликтът им се задълбочава и той я заплашва, че ще я съди за родителски права и ще й вземе дъщеря им. Момиченцето и сестра й стават свидетели на скандала и детското им съперничество за любовта на бащата прераства в караница, след която по-голямата – Елена, изчезва.

Междувременно атмосферата в кантора „Захариев и Захариев“ е напрегната не само заради нестихващите междуличностни конфликти, но и в резултат на поредица от заплетени юридически казуси, с които по традиция се заема адвокат Касимов. Медиите нападат уважаваната правна фирма след скандално дело, в което той успява да издейства оправдателна присъда за обвинен в изнасилване собственик на заведение - Константин (Пьотр Кшемински).

Опитният адвокат разбира, че е подведен, а Яна неволно го въвлича и в следващ случай, който го поставя пред рядко срещана професионална дилема. Ще оправдае ли прякора си г-н Ефективен и как ще се развият отношенията му с Ася? Не пропускайте новите епизоди на „Мен не ме мислете“ в четвъртък и петък, от 20.00 часа, по bTV.

Новият герой на Epic Drama - Йершон - е модерен шведски детектив, но никак не е мрачен

Съвсем нов крими сериал дебютира по Epic Drama на 4 април, понеделник – „Йершон – по Агата Кристи“. За да го разберем, трябва да направим няколко крачки назад и после да се върнем обратно в настоящето. В Швеция.

Световно-известната авторка Агата Кристи създава героиня на име Ариадне Оливър. Освен, че е добра приятелка на Поаро, самата тя е писателка на криминални романи. Често се оказва, че партнира на Поаро по някои от най-известните му случаи, като включва силната си женска интуиция в разрешаването им. Подобно на Агата Кристи, Ариадне Оливър създава свой любим герой в лицето на скандинавския частен детектив Свен Йершон. Именно този литературен герой е главният герой в сериала „Йершон – по Агата Кристи“.

Йершон е известен бивш криминален профайлър; заемал се е с много нашумели случаи в хода на кариерата си, но изведнъж решава да се оттегли далеч от обществото - и никой не знае защо. Клара Сандберг - хаотична личност, смела и сърдечна - е бивш продуцент на треторазрядни ТВ предавания; тя е направила предложение за криминално риалити шоу с участието на Йершон. Успешно.

Новото ТВ шоу може да промени кариерата и живота на Сандберг, но има една пречка: тя никога не се е срещала с Йершон. Историята започва, когато той току-що е информиран за смъртта на майка си и е принуден да се върне в Оланд за първи път от повече от 30 години; Клара успява да го проследи и е на същия ферибот, който пътува за Оланд. На кораба е убита млада журналистка; неохотният Йершон и ентусиазираната Клара започват да разрешават поредица от мистерии, свързани с убийството.

Сериалът интерпретира книгите на Агата Кристи доста свободно, но не с очакваното мрачно чувство, характерно за скандинавските криминални екранизации. Според единия от продуцентите, Патрик Андерсън – зрителите могат да очакват „нещо по-приповдигнато, иновативно, закачливо дори, което би се харесало на почитателите на Агата Кристи, но не присяда чак на фотьойла на криминалетата за преди лягане”.

Водещата роля е поверена на актьора Йохан Реборг, когото продуцентът представя като един от най-добрите комици на Швеция, способен обаче да влезе в драматични роли „с голяма вещина“. В ролята на Клара е Хана Алстрьом, позната от поредицата „Кингсман“ филми.

Според продуцента от страна на компанията C More/TV4 – дълго време са търсили актриса с разностранни таланти, която да има усет и към комедията. “В момента, в който видяхме Йохан и Хана да играят обща сцена, ни стана ясно, че сме намерили!”

С „Йершон – по Агата Кристи“ – от 4 април ще видим как един литературен герой на сам по себе си измислен автор на криминалета оживява на екрана с лекота в увличаща поредица, която проследява различен случай във всеки от осемте си епизода, като същевременно има цялостна арка в хода на сериала.

„Йершон – по Агата Кристи“ дебютира ексклузивно по Epic Drama- на 4 април и ще се излъчва всеки понеделник от 22:00 часа с двоен епизод и повторение в четвъртък от 22:00 часа – слота на „Далглиш“ в момента.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България на DTH 60, DTV (кабелна) 214, IPTV (Premium) 201, във видеотеката на Vivacom и услугата EON.

Виктор напуска обиден поредният коктейл с дамите, а Александра получава паник атака в „Ергенът“ по bTV

Напрежението ескалира след като Виктория Капитонова и Дениз решават да се пошегуват с Александра

И тази седмица „Ергенът“ продължава с два нови вълнуващи епизода в четвъртък и петък (24 и 25 март) от 21:00 ч. по bTV. Непредсказуеми обрати, подмолни игри между участничките и едно дълбоко накърнено достойнство, преобръщат хода на събитията в най-романтичното телевизионно приключение в българския ефир.

В епизода в четвъртък вечер (24 март) зрителите ще станат свидетели на поредната индивидуална среща на Виктор с още една от дамите, претендентки за неговото сърце. „Ергенът“ ще заведе избраницата си на вълнуващо морско пътешествие с яхта, след което двамата ще се гмуркат и ще карат каяк. Срещата ще завърши с едно дългоочаквано признание по време на романтична вечеря на катамаран на фона на красивия средиземноморски залез.

Междувременно останалите участнички ще се изправят една срещу друга във втората „Спартакиада“, като този път ще премерят сили в игра на водна топка. Бойният хъс за победа ще превърне басейна на имението в арена на сълзи и скандали заради Виктория Капитонова и Дениз, които решават да се пошегуват с Александра и да развържат банския й. Последиците от закачката обаче ще се окажат непредсказуеми след като хипнотерапевтката получава паник атака заради накърненото си достойнство.

Приятелството на Александра и Благовеста ще бъде изправено пред изпитание заради Венета, която решава да предупреди „Бонбонова“, че най-близкият й човек в имението я манипулира и тайно цели да я злепостави. Това неминуемо ще предизвика разцепление между двете приятелки, които досега винаги са били неразделни. Каква е причината Виктор за пръв път да напусне коктейла, дълбоко разочарован от поведението на момичетата – отговорът само в „Ергенът“ по bTV.

В петък вечер (25 март) е време за поредната групова среща, на която ще бъдат поканени всички дами. Виктор ще задава въпроси, свързани с качествата, които търси в своята сродна душа, а задачата на момичетата ще е да се подредят във възходящ ред спрямо това колко от въпросното качество смятат, че притежават. Привидно забавна, играта ще стане повод Венета да разкаже за тежкото си детство и да разкрие най-голямата болка в живота си.

В края на вечерта ще се проведе поредната „Церемония на розата“, на която Виктор ще разполага само със седем рози. С кого ще избере да се раздели първият „ерген“ на България – разберете този четвъртък и петък от 21:00 ч. по bTV.

Филм за легендарния Лионел Меси по БНТ 3

Тази вечер, 24 март(четвъртък), от 19:30 ч. БНТ 3 ще излъчи документален филм за футболната звезда Лионел Меси.
 Документалната продукция „Меси" разказва за началото на славният път на определяния за гений играч - за детството и първите му футболни стъпки в Аржентина, за трудното начало на кариерата му в Испания, за здравословните му проблеми и ролята на семейството в живота му. Близки и приятели на Лионел Меси, както и едни от най-големите имена в историята на футбола като Йохан Кройф, Жерар Пике, Сезар Луис Меноти, Андрес Иниеста разказват своите лични истории и преживявания във филма „Меси".

 В документалния филм, в който „Меси споделя за Меси“, участват още Алекс Гарсия, Кике Доминге, Хосе Мануел Пинто, Хорхе Валдано и др. Пълнометражният филм – 94 минути, на режисьора Алекс де ла Гарсия е създаден през 2014 г., а останалата част от екипа на испанската продукция за Лионел Меси са сценаристът Хорхе Валдано, операторът Кико де ла Рика и автор на музиката е Хоан Валент.

Гледайте документалният филм „Меси“ на 24 март, четвъртък от 19:30 ч. по БНТ 3

"Код 211" - екшън от Йорк Шакълтън по БНТ 1

На 26 март (събота) от 23:15 ч., БНТ 1 ще излъчи телевизионната премиера на екшъна „Код 211” в съботната поредица „Студио Х“.

В „Код 211“ е реставриран "най-дългият" и кървав банков обир в историята на полицията. Сюжетът се разиграва в американско градче на щата Мериленд, но снимките на филма са в България - от февруари до април 2018 г., с участието на Никълъс Кейдж и на сина му Уестън Кейдж Копола.

 Действителната история, "вдъхновила" „Код 211“, е кървава престрелка от 1997 г. в Северен Холивуд, между полицията на Ел Ей и маскирани мъже, от които двама тежко въоръжени се натъкват на ченгетата отвън, докато се опитват да избягат от клон на Американската банка, който току-що са обрали. Смята се, че те са били убити, като преди това са ранили 12 полицаи, 8 цивилни и са предизвикали огромни материални щети наоколо.
Сюжетната линия в „Код 211“ е предистория от военен Афганистан. На мястото четирима наемници от различни националности залавят костюмирания служител и посредник - мистър Донован, който се готви да избяга, без да плати полагащите им се долари за участие във военни операции. Наемниците ликвидират цялата му охрана и самия Донован, но успяват да разберат, че неговата "лична" печалба в милиони долари е депозирана по банкова сметка в Честъртън. "Лошите момчета" се насочват натам и обирът, който трябва да продължи 5 минути се превръща в един от най-дългите обири. Когато излизат, са обградени от полиция.

Режисьор на филма „Код 211“ е Йорк Шакълтън. В ролите зрителите ще видят Никълъс Кейдж, Кори Хардрикт, Майкъл Рейни Джуниър и българските актьори - Велизар Бинев и Башар Рахал.

Гледайте „Студио Х“ всяка събота от 23:15 ч. по БНТ 1

Комедийната пиеса "Вестникар ли?" от Иван Вазов по БНТ 1

На 26 март (събота) от 14:00 ч., БНТ 1 ще излъчи телевизионната постановка „Вестникар ли?“ по текст на Иван Вазов.
Комедийната пиеса „Вестникар ли?“ е написана през 1900 г., но продължава да звучи актуално и днес. Главният персонаж Павел Мишеморов е дребен буржоа, ненавиждащ вестниците и хората, свързани с тяхното вписване. Той не харесва сплетните и изопачаванията, тиражирани от тях, а още по-малко начина, по който самият той е представян в някои дописки на страниците им. Няма нищо по-низше за него от професията вестникар, респективно журналист. Собственият му син обаче се впуска точно в тази професия, а близкият до сърцето на дъщеря му мъж също е журналист.

Режисьор на телевизионната постановка „Вестникар ли?“ е Асен Траянов, а оператор е Александър Петров. В ролите зрителите ще се насладят на актьорите Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Виолета Бахчеванова, Елена Кънева, Михаил Петров.

Гледайте „Вестникар ли?“ на 26 март 2022 г. от 14:00 ч. по БНТ 1

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара