„Защо, господин министър?“ с Мария Цънцарова от 6 март по bTV

Актуални събития, обществени реакции, незабавни действия, тежки решения, неочаквано развитие... Топ темата на седмицата и въпросите от деня – отговарят министрите!

В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки, да задава най-важните въпроси на седмицата и да бъде близо до хората, екипът на „Актуални предавания“ в нюзрума на bTV  подготвя нов телевизионен формат: „Защо, господин министър?“. Водещ на предаването ще бъде журналистът Мария Цънцарова, която в края на всяка седмица ще разговаря открито с министър от кабинета и ще задава най-важните въпроси по горещите теми от седмицата. 

От 6 март, всяка неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините, Мария Цънцарова и нейният гост ще коментират топ темата на обществото ни от политическия и обществен живот в страната като основен фокус ще бъдат темите и събитията, предизвикали най-широк отзвук. Както всеки журналист на bTV водещата ще търси ясни и точни отговори на въпроси и теми, които в продължение на изминалата седмица са провокирали множество и различни реакции или са претърпели скоростно развитие.

"Защо, г-н министър?" е една нова форма в актуалните предавания на bTV и естествено продължение на централната емисия Новини в неделя. Предаването ще търси и намира отговор на най-задавания въпрос на седмицата. Зрителите ще проследят горещите теми в кратък и открит диалог с хората, които взимат най-важните решения в държавата, с много конкретни въпроси и търсене на ясни отговори“, казва Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

„Вярвам, че важните въпроси трябва да бъдат задавани. Наш дълг е зрителите да получат отговори и именно затова отправяме питанията към хората, които носят отговорност за България“, споделя Мария Цънцарова по време на подготовката на новото предаване. „Радвам се, че започваме тази поредица, защото вярвам, че в особено трудни времена като днешните от нас журналистите се изисква още повече, а именно  - да държим изпълнителната власт под контрола на критичните ни въпроси и да представляваме обществото в разговорите с управляващите.“

"Защо, г-н министър?" стартира на 6 март с водещ Мария Цънцарова и ще се излъчва всяка неделя от 19:45 часа.

За Мария Цънцарова:
Мария Цънцарова е разследващ журналист, репортер и водещ в редакцията на bTV Новините. Завършила е журналистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет. Става част от екипа на bTV през 2013 и е сред най-ярките разследващи журналисти у нас. Репортерските ѝ находки включват разкрития за купуване на гласове, имотното състояние на политици, разследвания за хора от подземния свят, незаконни сондажи, злоупотреби с дарения и много други актуални теми и разследвания.

Носител е на множество отличия, сред които награда от фондация „Радостина Константинова” (2013), отличие от фонд „Валя Крушкина” (2014), приза на НБУ „Журналист на годината” (2014), награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2020), признанието от СБЖ за най-добър „Млад журналист“ (2020), както и отличието „Журналист на годината“ на БХК (2020). В тежката за целия свят 2020 година екипът на bTV Новините също я избра за „Репортер на годината“ в традиционния си ежегоден конкурс. Мария Цънцарова получи голямата награда в 10-ото юбилейно издание на конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" през 2021.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара