Антарктическа кухня с проф. Христо Пимпирев в „Моето звездно парти“ по bTV

С помощта на Chef Роу тази събота от 18:00 ч. професорът ще приготви специално меню за свои колеги и приятели, с които ще отпразнуват тазгодишната юбилейна българска експедиция

 
Тази събота (12 март) от 18:00 ч. Chef Силвена Роу посреща в кухнята на „Моето звездно парти“ първия българин, развял знамето ни на Антарктида – проф. Христо Пимпирев. Ученият ще потърси съдействието на кралицата на вкусното и здравословно хранене, за да отпразнува заедно със свои приятели завършването на 30-тата юбилейна българска експедиция: „Това е един жест към всички мои колеги и приятели, които са работили с мен в Антарктида“.

Проф. Пимпирев ще разкаже на Chef Роу за написването на книгата „Антарктическа кухня“– първият в света наръчник за храненето на „полярниците“ на Ледения континент. Двамата ще приготвят заедно тартар от риба тон с гарнитура майонеза от уасаби и паеля с морски дарове и ориз „бомба“, а за десерт ще замесят български козунак по английски. „Ястията са така подбрани, че отговарят на това, което ние хапваме по време на експедиция с нашите съседи и приятели – испанските полярници“, споделя проф. Пимпирев за избора на меню от Силвена.

По време на приготвянето на вечерята Chef Роу ще покаже на зрителите полезни трикове за лесно разбиване на яйца и елегантно асемблиране на чинията. Професорът пък ще разкаже за спартанските готварски условия в Антарктида и ще сподели наблюденията си за промяната на климата там през последните години. Защо Леденият континент може да бъде „резервоар“ на човечеството в бъдеще – отговорът лично от проф. Пимпирев в „Моето звездно парти“ тази събота (12 март) от 18:00 ч. по bTV.

В края Chef Роу и Пимпирев ще посрещнат гостите на професора – вокала на „Тоника“ Милица Божинова, ръководителя на последните три експедиции Христо Михайловски, геолога Галина Виденова, която е и негова студентка, и младия chef готвач Цветомир Николов. Пред тях Силвена ще разкрие ползите от традиционните български ястия като фасул и кисело зеле, а Пимпирев ще приповдигне настроението с разкази за това как са пламвали искри на любовта в най-студения континент на Земята.
Не пропускайте гостуването на проф. Христо Пимпирев в звездната кухня на Chef Силвена Роу – тази събота (12 март) в „Моето звездно парти“ от 18:00 ч. по bTV!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара