Димитър е първият напуснал Hell’s Kitchen България

Тази вечер от 20:00 часа в Hell’s Kitchen България шеф Ангелов изненада зрителите на NOVA с пета поредна номинация за тази седмица, в която Димитър от Синия отбор загуби мястото си сред претендентите за кулинарна слава. Преди това Мариела, Виктория, Юра от Червените и Мартин от Сините премериха сили зад котлоните в дневна битка за доказване, която не завърши пагубно за нито един от тях.

Този път предизвикателство имаше само за номинираните, а оспорваната битка започна с игра на „познай репликата“ в българските филми, като всеки готвач познавач получаваше правото да разпредели продуктите в съответната категория между конкурентите си. Юра и Мартин трябваше да готвят като на кино със сложната комбинация от продукти, които им се паднаха. В кухнята Виктория имаше ясна концепция за ястието си и запази пълно хладнокръвие, което ѝ помогна първа да върне куртката си и да получи „Оскар“ от шефа. Втора от изгонване се спаси Мариела, която от радост се хвърли на врата на шеф Ангелов. Останалите двама впечатлиха шефа с идеите си, но изпълнението им куцаше. Те заминаха „на кино“, като се пренесоха в ресторанта на Ада в ролите на отговорници на Червената и Синята кухня.

Оглавявайки вечерната резервация, Юра и Мартин започнаха да се пържат на бавен огън още с приготвянето на амюз буша за гостите. Поради високите естетически изисквания на шефа, вечерята стартира само с апетитно малко изкушение от Червената кухня. Интензивността на работата накара „Многострадалната Геновева"- Юра да трепери ту от притеснение, ту от вълнение до самия край на резервацията. Червените изпълниха успешно всички поръчки, които влязоха в кухнята им и за пръв път стигнаха до издаването на десерти. При Сините Димитър имаше лошо предчувствие от самото начало, когато го разпределиха на шефмобила и то се оказа вярно, тъй като единствено пречеше на работата на съотборниците си. Дебютът на Мартин като шеф в Синия отбор също не се увенча с успех поради липса на лидерски умения и респект от колегите му.

След вечерята шеф Ангелов върна Юра в строя на Червения отбор, а Сините добавиха Димитър и Андреа към номинирания Мартин. Шефът се възмути от „мъжката постъпка“ на мъжете да допуснат чужденката Андреа до номинации, когато тя тепърва напредва в усвояването на българския език и единствен Николай е намерил начин да я приобщи. Изборът на шефа беше между Димитър и Мартин. Неувереността на Димитър му изигра лоша роля и той напусна кулинарното състезание.

Ще прераснат ли в любов отношенията между Николай и Андреа? Какво ново ще готвят двата отбора в караваните на Hell’s Kitchen България? До къде ще стигне неразбирателството в женския отбор? – разберете в следващия епизод на Hell’s Kitchen Bulgaria петък вечер в 21:00 часа по NOVA.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара